Férfi kézi: ifjúsági válogatottal teljes az FTC kerete

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 10:53
null
Csörgő Kristóf a Ferencvárosban folytatja (fotó: <a href="https://www.fradi.hu/kezilabda/ferfi-kezilabda/hirek/goleros-tehetseg-erkezett-vegleges-a-keret" target="_blank">fradi.hu</a>)
A férfi kézilabda NB I legutóbbi idényének negyedik, nemzetközi kupaindulást érő helyén végző FTC hivatalos oldalán tudatta, hogy a 18 éves, ifjúsági válogatott Csörgő Kristóffal végleges lett a kerete a 2022–23-as kiírásra.

Az Európa-ligában induló zöld-fehérek az NB I/B Keleti csoportjában szereplő Mezőkövesdi KC-tól szerezték meg Csörgőt, aki fiatal kora ellenére a mögöttünk hagyott idény alapszakaszában tizenöt mérkőzésen 103 gólt szerzett, mellyel második lett a csapaton belül a vonatkozó rangsorban, míg a rájátszás tíz meccsén már a Mezőkövesd legjobbja volt 75 találatával.

„Amikor megkeresett a Fradi, nem sokat gondolkoztam, tudtam, hogy itt a helyem, hogy itt fejlődhetek a legtöbbet. Nagyon tetszik a klub filozófiája, a rutinosabb és a fiatal játékosok elegye, a népligeti edzőközpont infrastruktúrája, minden rendkívül vonzó volt a Ferencvárosban. Nagyon boldog vagyok, hogy itt folytathatom”
– mondta a fradi.hu-nak a három évre aláíró Csörgő Kristóf, aki az ifjúsági válogatott első számú irányítójaként augusztusban az Európa-bajnokságon fog szerepelni, utána csatlakozik majd az NB I-es csapathoz.

A Ferencváros 2022–2023-as kerete:
Kapusok:
Borbély Ádám, Győri Kristóf
Balszélsők: Bohács Sándor, Kovacsics Péter
Balátlövők:
Jakub Mikita (szlovák), Nagy Bence, Prainer Viktor
Irányítók: Bognár Alex, Csörgő Kristóf, Török Ádám
Beállók: Debreczeni Dávid, Füzi Dániel, Pordán Bálint, Turák Félix
Jobbátlövők: Balogh Zsolt, Ónodi-Jánoskúti Máté
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz, Imre Bence

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik