Férfi kézi El-sel.: az FTC hazai pályán is kiütötte a Nagybányát

Vágólapra másolva!
2022.09.04. 17:45
null
Simán továbbjutott a Ferencváros (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/kezilabda/ferfi-kezilabda/hirek/ftc-nagybanya-europa-liga-tudositas" target="_blank"><strong>fradi.hu</strong></a>)
A Ferencváros 38–22-re nyert a román CS Minaur Baia Mare ellen hazai pályán a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, a párharc vasárnapi, második mérkőzésén.



Az FTC gyakorlatilag már Nagybányán eldöntötte a párharc sorsát, az odavágón kilencgólos előnyre tett szert.

A második mérkőzést sem vette lazán az NB I-ben legutóbb negyedik helyezett Ferencváros – Nagy Bence tarthatatlan volt, az ő négy góljának is köszönhetően 7–3-ra elhúzott a Fradi.

Bár a román bajnoki ezüstérmes Nagybánya feljött 7–6-ra, egyszer sem tudta kiegyenlíteni az állást – jöttek a Borbély-védések, a gyors lerohanások, a szebbnél szebb támadások. A 25. percben állt be Lékai Máté, aki nagyon gyorsan megszerezte első hivatalos gólját a Fradiban, amit a következő két percben még kettő követett, az első félidő végén 19–9-re vezetett a hazai csapat.

A második félidő gyakorlatilag egy szemernyi izgalmat sem tartogatott, a két csapat között óriási volt a különbség. A második játékrészben Bujdosó Bendegúz és Balogh Zsolt is kezdett, és tíz perc alatt ketten nyolc gólt dobtak, Győri Kristóf is bemutatott néhány szép védést. Csörgő Kristóf is megszerezte eső gólját Fradi-mezben. A végére még több gólt szerzett a Ferencváros, mint Nagybányán – 38–22-re győzött, így nagyon simán továbbjutott az Európa-liga selejtezőjének második körébe.

A második selejtezőforduló sorsolását kedden tartják.

FÉRFI EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Ferencvárosi TC–CS Minaur Baia Mare (román) 38–22
(19–9)
Elek Gyula Aréna, 700 néző. V: Eljasson, Palsson (izlandiak). Az eredmény alakulása.
FTC:
Borbély – Imre B. 3, ÓNODI-JÁNOSKUTI 4, Debreczeni 1, Bognár A. 3, NAGY BENCE 7, Kovacsics 2. Csere: Győri K. (kapus), Prainer 2, Csörgő 1, Fűzi, Lékai 3, Balogh Zs. 4, Pordán 2, BUJDOSÓ 6 (1). Edző: Pásztor István
BAIA MARE: Tyerehov – Cíp, Mollino 3, Nagy R. 1, Vujovics, CABUT 7, Kotrc 1. Csere: Buzogány (kapus), E. Pop 3 (2), Ratkovics 1, Vujics 2, Fotache, Bera 3, Iordachi 1, Bugulet. Edző: Adi Daniel Popovici
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2
Az első forduló eredménye: 36–27
Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel.
MESTERMÉRLEG
Pásztor István:
– Örülök, hogy megcsináltuk, amit elterveztünk. Senki sem törődött az első mérkőzés eredményével, mindenki hozzáadott valamit, és ezért dicséret illeti a csapatot.
Adi Daniel Popovici: – Nem mi voltunk az esélyesek, de még a szép búcsú sem sikerült.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik