Férfi kézi Eb: Montenegrónak másik szállodába kellett mennie, újabb pozitív tesztek

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 11:31
null
Vaszko Sevaljevics (a labdával) lemarad a dánok elleni nyitó meccsről (Fotó: AFP, archív)
Nehéz helyzetbe került a montenegrói férfi kézilabda-válogatott a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság rajtja előtt, ugyanis az elutazása előtti pozitív tesztek miatt a debreceni csoportban érdekelt csapatok közül egyedüliként másik szállodában kapott helyet, ráadásul az érkezéskor elvégzett vizsgálatok újabb három játékosnál mutatták ki a koronavírust.

A montenegróiak eleve Zoran Roganovics szövetségi kapitány nélkül utaztak el az Eb-re, mellette három játékos (Milos Bozsovics, Mile Mijuskovics, Nebojsa Szimovics) is pozitív tesztet adott az indulás előtt. A csapat így végül nem költözhetett be a Főnix-csarnok melletti hotelbe, ahol a csoport többi válogatottja megszállt, hanem másik szállodát jelöltek ki a számukra. A nehézségek itt még nem értek véget, ugyanis az érkezéskor elvégzett PCR-tesztek újabb három játékosnál mutatták ki a fertőzést. Köztük volt a csapatkapitány Vaszko Sevaljevics is, aki már a karanténból hosszabb beszámolót adott a válogatott felkészülésének gondjairól.

„Tizenkét éves válogatottbeli pályafutásom során sok mindenen keresztülmentem, a mostani felkészülés alatt átélteket azonban senkinek nem kívánommondta a 33 éves, majdnem kétszázszoros válogatott balátlövő. – Január másodikán folytattuk a munkát, immáron a teljes kerettel, ekkor kezdődtek a problémák. A koronavírus-helyzet olyan súlyos az országunkban, hogy lehetetlen volt megakadályozni, hogy kimaradjunk belőle. Próbáltunk annyira elkülönülni, amennyire csak tudtunk, de a vírus ott volt köztünk. A napi tesztelések újabb pozitív eseteket és karanténokat hoztak, nem tudtunk sosem teljes csapattal edzeni.”

POZITÍV TESZTEK A LENGYELEKNÉL ÉS A SZLOVÉNOKNÁL

A pozsonyi csoportban szereplő lengyeleknél a megékezést követően öt játékos (Adam Morawski, Piotr Chrapkowski, Jan Czuwara, Kacper Adamski és Damian Przytula) tesztje lett pozitív, őket a protokoll szerint elkülönítették, a keret többi tagja negatív mintát adott, azonban csütörtökön újabb tesztelési kör következik. Patryk Rombel a kiesők helyére új játékosokat (Melwin Beckman, Mikolaj Czaplinski, Krzysztof Komarzewski, Maciej Zarzycki, Mateusz Zembrzycki) hívott be.

Montenegró csoportellenfelénél, Szlovéniánál a kapus Aljaz Pantjarnál mutatták ki a koronavírust, így Ljubomir Vranjesnek Urh Kastelic mellett a tornaújonc Joze Baznik maradt a poszton.

„Néhányan két negatív teszt után szabadultunk, de végül a kapitány, két fizioterapeuta, doktorok és több játékos nélkül kellett elutaznunk. Kora reggel érkeztünk meg Belgrádba, ahonnan busszal folytattuk az utat Debrecen felé. Akkor ez volt az egyetlen lehetőség, busszal azonban kilenc órát tartott az út. Egy órával az érkezés előtt kaptuk az információt, hogy a négy csapat közül egyedüliként minket egy másik hotelben helyeznek el, fél órára a csarnoktól. A hotel látszólag nem volt felkészülve a fogadásunkra. Az elvégzett tesztek három újabb pozitív eredményt hoztak, köztük az én esetemben is. Pedig korábban elkaptam a vírust, nem volt különösebb tünetem, volt indulás előttről két negatív tesztem és az orvos is megvizsgált. Szóval megfeleltem minden előírásnak az utazáshoz, az érkezéskor elvégzett teszt mégis pozitív lett, így karanténba kerültem a hotelszobámban. Részletesen bemutattuk az előzményeket a szervezőknek, de csak annyiról tájékoztatták az érintetteket, hogy nem játszhatunk Dánia ellen. Nem engedték, hogy megismételjük a tesztet, hátha hibás volt, azt mondták, még túl korai. Helyette egy őr vigyáz az ajtóm előtt, nehogy elhagyjam a szobát. Úgy tűnik, mintha nem érdekelné a sorsunk őket.”

2022-ES FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG, SZLOVÁKIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

AZ A-CSOPORT (DEBRECEN) PROGRAMJA
1. 13.18.00Szlovénia–Észak-Macedónia
1. 13.20.30Dánia–Montenegró
1. 15.18.00Észak-Macedónia–Montenegró

1. 15.20.30Szlovénia–Dánia
1. 17.18.00Montenegró–Szlovénia
1. 17.20.30Észak-Macedónia–Dánia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik