nemzetisport.hu 2019.11.18 16:41 Frissítve: 2019.11.18 17:02

Férfi kézi: Császár Gábor újra válogatott lehet – Nagy László

A Magyar Kézilabda-szövetség alelnökeként dolgozó Nagy László nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Császár Gábor helyettesítse a sérült Lékai Mátét a januári Európa-bajnokságon.

Császár Gábor visszatér a válogatottba? (Fotó: Török Attila)

Lékai Máté két hete térdsérülést szenvedett, ami miatt veszélybe került az Európa-bajnoki szereplése.

Lékai első számú helyettese, Juhász Ádám szintén sérült, így kerülhet képbe Császár Gábor.

Nagy László Császár Gáborral a válogatottban (Fotó: Szabó Miklós)

„Bizakodók vagyunk, de természetesen az első és legfontosabb Máté egészségi állapota, és ezt nem mint sportigazgató közelítem meg. Ha ő érez magában, illetve a térdében annyit, hogy elvállalja az Európa-bajnokságot, akkor őt ismerve ott lesz a magyar válogatottnál – mondta Nagy László a Sport Televízió Harmadik Félidő műsorában. – Tegyük fel, hogy nem, mert ez a reális, akkor valóban van egy Császár Gábor, aki az elmúlt fordulókban rengeteg gólt szerzett. Természetesen felvetődött a neve, de a kapcsolatot még nem vettük fel. Ugye elsősorban ez is a szövetségi kapitány és a másodedző feladata.”

Nagy elmondta Császárról, hogy a 2022-ben Szlovákiában és Magyarországon rendezendő Eb-re való felkészülésben már nem feltétlenül számolnak vele, de a válogatott kapuját senki előtt sem zárják be.

A szövetségnél vállalt pozíciója mellett a Telekom Veszprém sportigazgatójaként is dolgozó Nagy a klubról elmondta, középtávú cél, hogy több magyar fiatal kerüljön az első csapat keretébe.

„Egy-két Seha-liga-mérkőzésen már az U19-20-as együttesünk megmérette magát. Hála Istennek vannak olyan fiatalok, akik majd később, idővel, de remélhetőleg a Veszprém felnőttgárdájában is szerepet kaphatnak – fogalmazott Nagy László. – Törekvésünk, hogy egy 16-18 fős alapkeret alakuljon ki, és ehhez csatlakozzon még három-négy utánpótlásszintű, elsősorban magyar játékos. Törekszünk arra, hogy »magyarosítsuk« a veszprémi csapatot.”

2020.11.26 18:07:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

A szegediek kilenc hónap után játszottak ismét otthon Bajnokok Ligája-mérkőzést, ebben a kiírásban először nyertek.

2020.11.25 15:48:22

Kézilabda T. D.

Ezúttal hétgólosra hízott a hátrány az első félidőben, innen nem volt visszaút David Daviséknak.

2020.11.21 21:16:11

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az ilyen szituációkra érvényes az örök tézis: sohasem lehet tudni, kinek van igaza, de mindig lehet tudni, ki a főnök. A siófoki kézilabdázóknál Fodor János az. Csakhogy most tűnik fel legélesebben, mekkora szüksége lenne a hátországra.

2020.11.21 17:31:55

Kézilabda H. D.

Danyi Gábor csapata sorozatban a 45. mérkőzésén maradt veretlen a Bajnokok Ligájában.

2020.11.21 15:24:22

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Állva hagyták a zöld-fehérek a második félidőben a hazai csapatot, és fontos két pontot szereztek.