nemzetisport.hu 2015.11.02 18:38

Férfi kézi: Celjében térhet vissza a pályára Nagy László

Ötvennapos kényszerszünet után november 15-én térhet vissza a pályára Nagy László, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának átlövője.

 

Dr. Mahunka Zsolt, a veszprémi klub csapatorvosa a Telekom Sporthír Szolgálatnak elmondta: két hét múlva a szlovéniai Celjében rendezendő Bajnokok Ligája-mérkőzésen visszatérhet a pályára Nagy László csapatkapitány, aki szeptember 26-án a Flensburg-Handewitt elleni találkozón szenvedett kézközépcsonttörést.

„A teljes gyógyulás addig tartott, amire közvetlenül a sérülés után, illetve az azonnali vizsgálatokat követően számítani lehetett – mondta dr. Mahunka Zsolt. – Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy Nagy László keze teljesen meggyógyult, így a múlt héten már labdás edzéseken is részt vehetett. Az óvatosságról és a fokozatosságról néhány napig még nem szabad megfeledkeznie. Egyelőre csak lövésekre és labdaátvételekre vállalkozhat, a védekező munkában, tehát a test-test elleni küzdelmekben még nem vehet részt. A legutóbbi röntgenvizsgálat azt mutatta, hogy a sérült részek újra megfelelően funkcionálnak és szövődmény sem alakult ki. Most már szinte biztosra vehető, hogy Laci ott lehet a november 15-i celjei Bajnokok Ligája-mérkőzésünkön.”

„A gyorsnak nevezhető gyógyulás Laci példás együttműködésének is köszönhető – folytatta az orvos. – Speciális mágneses terápiával és lézeresen is kezelték, többféle gyógytorna-foglalkozáson vett részt és viselt tapaszcsíkot is. Itt, Veszprémben és Budapesten is több orvos és fizioterapeuta foglalkozott vele, ez egy igazi csapatmunka volt.”

Nagy László a gyógyulás hetei alatt is igyekezett hasznossá tenni magát. Szinte minden hazai és idegenbeli mérkőzésen ott volt a játékostársai mellett, és már-már másodedzői szintre lépett Javier Sabaté oldalán.

2021.07.12 14:22:57

Kézilabda Papp Bálint (összefoglaló), Rusznák György (percről percre)

Bár a találkozó túlnyomó részében a brazilok vezettek, a hajrá a magyaroké volt.

2021.07.09 17:53:56

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Potyogtak a gólok az olimpiára készülő csapatok találkozóján, de a magyarok jöttek ki jobban a párbajból.

2021.07.06 16:41:59

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Az olimpiai felkészülés utolsó szakaszát hatgólos sikerrel indították a mieink Montenegró ellen.

2021.07.05 12:45:09

Kézilabda JOCHA KÁROLY

Hanus Ágnes nem tervezte meg a „lelépést”, s később minden csapattársától elnézést kért.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”