Férfi kézi: Carlos Ortega még nem talált új csapatot magának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 10:06
Másfél hónap telt el az azóta, hogy az MVM Veszprém szerződést bontott vezetőedzőjével, Carlos Ortegával, akinek a tavaly novemberi hosszabbítás után elméletileg 2017 júniusáig kellett volna szolgálnia a csapatot. A spanyol szakember még nem talált magának új munkahelyet.

„A kézilabdacsapatok az idény végén, jóval ritkábban annak félidejében szoktak új edzőt szerződtetni, közvetlenül a szezon kezdete után viszont csak elvétve. Velem szeptember huszonegyedikén közölték, hogy nincs tovább szükség a munkámra, és ez számomra nehezen kezelhető helyzetet teremtett. Hol van az a csapat a világon, amelyik Carlos Ortega elbocsátásáról értesülve azonnal ajtót mutat az edzőjének, és lecsapva rám kedvező ajánlattal keres meg? Ilyen csak a mesében történik meg” – mondta Carlos Ortega a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.Carlos Ortega a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

A bejelentés után a nagycsaládos spanyol edző nem kerekedett fel a feleségével és a 12, 10, 8 valamint 7 esztendős gyerekeivel, hanem maradt Budapesten, és innen intézi a dolgait.

„Legalább azt az esélyt meg kellett adnom a gyerekeimnek, hogy az iskolaév első félévét az itteni iskolájukban tudják befejezni. Ha majd ismét szerződést kötök, nem csupán a közeli, hanem a távolabbi jövőjükre is gondolnom kell. Ez persze tovább nehezíti a dolgomat, és csak szűkíti a lehetőségek körét. Jól emlékszem: az sem volt könnyű feladat nekünk, a szülőknek, amikor a magyarországi beilleszkedésüket kellett átgondoltan előkészítenünk, majd pedig levezényelnünk.”

„Jelenleg a függőben maradt ügyeimet igyekszem rendezni a Veszprémmel. Én úgy gondolom, hogy eredményes munkát végeztem, sorozatban nyertük a magyar bajnokságot és a kupát, elsők lettünk a SEHA-ligában, tavaly negyedikek, az idén másodikak a Bajnokok Ligájában, ezek után mindenképpen egy fair zárást szeretnék elérni. Amint minden tisztázódik, felkészülhetünk a Karácsony előtti hazaköltözködésre. Szerettem Magyarországon élni és dolgozni, a szerződésem felbontása ellenére is sok szép emlék marad meg bennem” – hangsúlyozta.

A spanyol mester nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy újra a hazájában fog dolgozni, de a kört most még nem szűkítené le. Cseppet sem haragszik Javier Sabatéra azért, mert megbízott edzőként átmenetileg éppen ő vette át a csapat irányítását, többek között azért sem, mert a jövőben – valahol és valamikor – újra együtt dolgozna vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik