nemzetisport.hu 2015.11.10 10:06 Frissítve: 2015.11.10 11:53

Férfi kézi: Carlos Ortega még nem talált új csapatot magának

Másfél hónap telt el az azóta, hogy az MVM Veszprém szerződést bontott vezetőedzőjével, Carlos Ortegával, akinek a tavaly novemberi hosszabbítás után elméletileg 2017 júniusáig kellett volna szolgálnia a csapatot. A spanyol szakember még nem talált magának új munkahelyet.

 

„A kézilabdacsapatok az idény végén, jóval ritkábban annak félidejében szoktak új edzőt szerződtetni, közvetlenül a szezon kezdete után viszont csak elvétve. Velem szeptember huszonegyedikén közölték, hogy nincs tovább szükség a munkámra, és ez számomra nehezen kezelhető helyzetet teremtett. Hol van az a csapat a világon, amelyik Carlos Ortega elbocsátásáról értesülve azonnal ajtót mutat az edzőjének, és lecsapva rám kedvező ajánlattal keres meg? Ilyen csak a mesében történik meg” – mondta Carlos Ortega a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

A bejelentés után a nagycsaládos spanyol edző nem kerekedett fel a feleségével és a 12, 10, 8 valamint 7 esztendős gyerekeivel, hanem maradt Budapesten, és innen intézi a dolgait.

„Legalább azt az esélyt meg kellett adnom a gyerekeimnek, hogy az iskolaév első félévét az itteni iskolájukban tudják befejezni. Ha majd ismét szerződést kötök, nem csupán a közeli, hanem a távolabbi jövőjükre is gondolnom kell. Ez persze tovább nehezíti a dolgomat, és csak szűkíti a lehetőségek körét. Jól emlékszem: az sem volt könnyű feladat nekünk, a szülőknek, amikor a magyarországi beilleszkedésüket kellett átgondoltan előkészítenünk, majd pedig levezényelnünk.”

„Jelenleg a függőben maradt ügyeimet igyekszem rendezni a Veszprémmel. Én úgy gondolom, hogy eredményes munkát végeztem, sorozatban nyertük a magyar bajnokságot és a kupát, elsők lettünk a SEHA-ligában, tavaly negyedikek, az idén másodikak a Bajnokok Ligájában, ezek után mindenképpen egy fair zárást szeretnék elérni. Amint minden tisztázódik, felkészülhetünk a Karácsony előtti hazaköltözködésre. Szerettem Magyarországon élni és dolgozni, a szerződésem felbontása ellenére is sok szép emlék marad meg bennem” – hangsúlyozta.

A spanyol mester nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy újra a hazájában fog dolgozni, de a kört most még nem szűkítené le. Cseppet sem haragszik Javier Sabatéra azért, mert megbízott edzőként átmenetileg éppen ő vette át a csapat irányítását, többek között azért sem, mert a jövőben – valahol és valamikor – újra együtt dolgozna vele.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.

2021.09.14 21:36:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy mindkét topcsapatunk a legjobbak között van!