Férfi kézi BL: este jön a Kielce–Veszprém negyeddöntő-visszavágó!

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 09:49
null
Csütörtök este 18.45-kor találkozik egymással a Kielce és a Veszprém (Fotó: Szabó Miklós)
Úgy is felfoghatjuk a Kielce–Veszprém férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját, mint mondjuk egy Magyar Kupa-döntőt, amelyen bármelyik csapat nyerhet, hiszen egyetlen meccsen tényleg bármi megtörténhet, pláne két hasonló erejű gárda között.

 

Momir Ilics csapatának úgy kell felfognia a csütörtöki találkozót, mintha azon a hatvan percen múlna minden – ami ebben az esetben tökéletesen fedi is a valóságot –, ezen kell kiadni magukból mindent a játékosoknak, aztán lehet szusszanni kicsit.

Az első, 29–29-re végződő mérkőzésen sok maradt a két csapatban, főleg a Veszprémben, melynek beállójátéka akkor nem volt hatékony, pedig nem ez a jellemző, és ha Andreas Nilsson a második találkozón hozza, amit az elmúlt másfél évben meccsről meccsre mutat, és ezúttal a csapatkapitány Rasmus Lauge is hatvan percen át olyan energiával és színvonalon játszik, mint az egész idényben, egy szintet biztosan ugrik a Veszprém játéka.

Az első meccsen egyébként mindkét gárda több góllal is vezetett, mégsem bírt egymással. Nem rossz, hogy a mezőny egyik leghatékonyabb védelme (átlagosan 30.2 kapott gól) 29 gólon tartotta a Kielcét úgy, hogy a lengyelek beállójátékával nem bírtak könnyen a középső védők, de ennél még több kell a BL egyik legjobban szervezett támadójátéka ellen (átlagosan 32.9 lőtt gól), amelyből azért kaphattunk némi ízelítőt a Veszprém Arénában is, amikor egy-egy vendégtámadásnál a labda mértani pontossággal találta meg az üresen álló játékost.

Viszont jó hír, hogy kiderült, a rettenthetetlennek tartott Kielce is összezavarható, így volt ez, amikor a Veszprém negyven perc játék után dolgozta le a hátrányát, majd egy perc leforgása alatt elszaladt három góllal, ami két tételt bizonyít: semmilyen hátránynál nem kell megijedni, és érdemes leszegett fejjel, kitartóan dolgozni, mert meglesz az eredménye. Némileg árnyalja a képet, hogy a Talant Dujsebajev vezette Kielcét ebben az idényben eddig csak egy csapat tudta legyőzni hazai pályán, a Hala Legionów több mint négyezer nézője előtt: a BL-címvédő Barca, és az is csak egyetlen, utolsó perces góllal 32–31-re.

A magyar és a lengyel együttes már 18 alkalommal találkozott egymással, és ahogy az ellenfelek nem nyerni járnak Veszprémbe, Kielcébe sem. Az Építőknek legutóbb 2019 márciusában, egy BL-csoportmeccs után sikerült győztesen távoznia a lengyel városból (36–35). Az akkori keretben ott volt Andreas Nilsson, Kentin Mahé, Manuel Strlek, valamint az utolsó éves Momir Ilics is, csak akkor még nem a kispadon, hanem játékosként. A Kielcében négy éve is játszott Arkadiusz Moryto és Arcjom Koroljok, valamint a kapuban Vladimir Cupara, aki azóta már a Veszprémet erősíti.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
18.45:
Barlinek Industria Kielce (lengyel)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
A mérkőzést a Sportrádió is élőben közvetíti, helyszíni kommentátor: Németh Kornél
20.45: Barca (spanyol)–GOG (dán) (Tv: Sport1)

NEGYEDDÖNTŐ
THW Kiel (német)–PSG (francia)
27–31
29–32
56–63
GOG (dán)–Barca (spanyol)
30–37
Wisla Plock (lengyel)–Magdeburg (német) 22–22
28–30 50–52
TELEKOM VESZPRÉM–Kielce (lengyel)29–29

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik