Férfi kézi: a gyenge vb-szereplés után távozik a lengyel kapitány

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.07. 11:31
null
Már nem Patryk Rombel a lengyel férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: AFP)
A Lengyel Kézilabda-szövetség hivatalos közösségi oldalán tudatta, hogy nem hosszabbítja meg a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának, Patryk Rombelnek a szerződését, aki így távozik a nemzeti együttes éléről.

Nem sikerült kiugró eredményt elérnie a svédekkel közösen rendezett férfi kézilabda-világbajnokságon a társházigazda lengyel válogatottnak, amely a B-csoportban Franciaország és Szlovénia mögött, Szaúd-Arábia előtt végzett a harmadik helyen, majd a középdöntőben a későbbi bronzérmes spanyolok elleni vereség után hiába győzte le Montenegrót és Iránt, csak a 15. helyen zárt a hazai rendezésű vb-t.

A 39 éves Rombel 2016 és 2017 között másodedzőként már dolgozott egyszer a lengyel válogatottnál, majd egy évig az ukrán Motor Zaporizzsját irányította, mielőtt 2019-ben kinevezték lengyel szövetségi kapitánynak. A 2020-as osztrák, norvég, svéd Európa-bajnokságon a 21., a 2021-es egyiptomi vb-n a 13., a 2022-es, magyar, szlovák közös rendezésű kontinensviadalon a 12. helyen zárt a lengyel válogatott Rombel irányításával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik