H. Á.
MTI
2023.06.05 17:22 Frissítve: 2023.06.05 21:45

Női kézi BL: Az EHF-fel már szóba került a hosszabbítás – Pálinger

A Magyar Kézilabda Szövetségnek (MKSZ) nem lehet más célja, hogy Budapesten tartsa a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének megrendezését – emelte ki Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke.

 

Jövőre biztosan Budapesten lesz a négyes döntő és az MKSZ azon dolgozik, hogy utána is itt maradjon (Fotó: Árvai Károly)

Az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta, hogy az európai szövetséggel (EHF) volt már szó a hosszabbításról, és a múlt hétvégi rendezés kapcsán is érkeznek a pozitív visszajelzések az EHF részéről. Az élő szerződés alapján 2024-ig rendezi a magyar főváros a női Final Fourt.

Az MVM Dome-ban tartott négyes döntőben a Ferencváros a második, a Győr pedig a harmadik helyen végzett, győzött a címvédő norvég Vipers Kristiansand, a dán Team Esbjerg pedig negyedikként zárt.
Pálinger bravúros eredménynek tartja a hétvégi két magyar dobogós helyezést, a rendezést pedig fantasztikusnak. Külön kiemelte, hogy a húszezer helyszíni néző világcsúcs női kézilabdában.

„A női kézilabdázás csúcsát rendeztük meg. A visszajelzések alapján mindenki elégedett volt, mindenkinek nagyon tetszett. Személy szerint egy picit csalódott vagyok a Győr miatt, döntőt kellett volna hogy játsszon, a Ferencváros pedig kellemes meglepetés volt. Volt realitása, hogy a két magyar csapat a döntőbe jusson, mert a női kézilabdában bármi megtörténhet” – mondta az egykori kiváló kapus.

Hozzátette: sajnos a Győr az elődöntő első félidejét elrontotta, és ha nem ezt a gyenge teljesítményt nyújtja, akkor finalista is lehetett volna. Az FTC pedig a szezonban már például a Győr és a Metz ellen bebizonyította, hogy mindenre képes.

A Vipers–FTC fináléval kapcsolatban Pálinger jelezte, hogy a norvég csapat fizikálisan jobb állapotban volt, és tudta játszani a saját gyors játékát, ráadásul két extraklasszis, Katrine Lunde és Anna Vjahirjeva egymaga képes eldönteni egy ilyen fontos összecsapást.

„Örültem annak, hogy sok magyar játékos átélhette a négyes döntő élményét, és jó hétvége volt a magyar kézilabdázás szempontjából” – fogalmazott.

2023.10.01 10:32:38

Kézilabda nemzetisport.hu

Történelmi vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC otthonában a montenegrói csapat, remekeltek a zöld-fehérek.

2023.09.30 15:31:37

Kézilabda nemzetisport.hu

Sokáig vezetett a Fradi a Rapid ellen, a hajrában aztán Böde-Bíró bravúrjai kellettek az egy ponthoz – mi lesz Albertsennel?

2023.09.30 15:51:08

Kézilabda nemzetisport.hu

A mérkőzés elején és a hajrában is sokkal jobb volt a dán Odense, háromgólos siker lett a jutalma.

2023.09.28 14:38:54

Kézilabda nemzetisport.hu

A sok hibával játszó bakonyiak idénybeli első vereségüket szenvedték el a sorozatban.

2023.09.27 16:45:09

Kézilabda nemzetisport.hu

A Tisza-partiak remek teljesítménnyel állították meg az eddig hibátlan Aalborgot.