Női kézi: „A legjobbak hajnali négyig bírták” – Klujber Katrin az olimpiai kijutás megünnepléséről

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 10:13
Óriási ünneplés az öltözőben. A képen Füzi-Tóvizi Petra és Janurik Kinga (háttal) (Fotó: MKSZ)
Mint ismert, a magyar női kézilabda-válogatott háromból három meccset megnyert a Debrecenben rendezett olimpiai selejtezőtornán, amivel biztossá tette helyét Párizsban. A Japán elleni győzelmet követően óriási ünneplés kezdődött a pályán, amely az öltözőben folytatódott. A mieink kulcsembere, Klujber Katrin az M4 Sport stúdiójában néhány részletet is elárult a hajnalig tartó mulatozásról.

Klujber Katrin egyetértett azzal, hogy minden győzelem annyit ér, amennyire megünneplik: „Úgy gondolom, hogy igen. Bár valaki mondta, hogy a fiúknál ilyenkor azért rosszabb volt a helyzet… – mondta a magyar válogatott átlövője, miközben az M4 Sport stúdiójában az öltözőben készült önfeledt, mámoros képsorok voltak láthatóak. – Nem mindennap tudunk így ünnepelni, de annyi feszültség volt bennünk, hogy nagyon jó volt végre elengedni magunkat, és megfeledkezni mindenről. Kijutottunk az olimpiára, és ez csak a miénk.”

A balkezes játékos további részleteket is elárult az ünneplésről. Szavaiból kiderült, hogy a pályán kezdődött a mulatság, majd az öltözőben folyatódott. „Aztán felmentünk a VIP-részlegbe, ott voltunk olyan harminc-negyven percet, utána érkeztünk meg a szállodába” – mondta Klujber.

Szóba került az is, hogy az ilyen ünnepi pillanatokban ki a legnagyobb partiarc a csapatban. Az FTC játékosa erre a kérdésre habozás nélkül több nevet is tudott mondani: „Szerencsére vagyunk egy páran, mondhatnám Vicát (Győri-Lukács), ám a legviccesebb Füzi-Tóvizi Petra. De Blanit (Böde-Bíró) és Kingát (Janurik) is mondhatnám. Szóval vagyunk néhányan, akik jó hangulatot tudnak teremteni” – osztotta meg Klujber, aki azt is elárulta, hogy a legjobbak hajnali négyig bírták a mulatozást.

Klujber elmondta azt is, hogy FTC-s csapattársaival egészen csütörtökig kimenőt kaptak, majd a műsorban a fogadalmakról is beszélt: az egyik ilyen volt Füzi-Tóvizié, aki Janurikkal megfogadta, hogy ha kijut a válogatott az ötkarikás játékokra, akkor a Békás-tóban úsznak egyet. Klujber a stúdióban elárulta, az éjszaka kellős közepén a válogatott tagjai közül többen is hirtelen megindultak, hogy betartsák a merész fogadalmat. „Amikor már a csapathotelben ünnepeltünk, hirtelen néhány ember megindult, és nem értettük, hogy hova mennek. Petra aztán elmondta, hogy fogadott Kingivel, ha kijutunk, akkor úsznak egyet a Békás-tóban. Voltak kisebb fogadások is, mint például az, hogy Kingi nagy fülbevalót fog majd hordani…” – mondta Klujber, aki hozzátette, hogy ő maga nem fogadott semmiben csapattársaival.

A teljes adás ide kattintva tekinthető meg.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik