Gyász: elhunyt Győrfi János kézilabda-mesteredző

Vágólapra másolva!
2024.04.18. 20:46
Győrfi János (1960–2024)
A Magyar Kézilabda-szövetség csütörtök esti közlése szerint életének 64. évében elhunyt Győrfi János kézilabdázó, mesteredző, a szövetség edző- és utánpótlás bizottságának korábbi vezetője, később elnökségi tagja volt.

 

Győrfi csaknem negyven éven át kézilabdázott, illetve 1989-től 2011-ig élvonalbeli kézilabdacsapatoknál dolgozott vezetőedzőként. Volt többek között a Ferencváros, az Elektromos és a Pestszentlőrinc edzője is, közben pedig a magyar junior-válogatottat is vezette 1996–1997-ben. A kézilabda-szövetségben betöltött funkciói  mellett Győrfi a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetségben is látott el feladatokat, a Szabadidősport Bizottságnak volt elnöke, a TFSE kézilabda-szakosztályának igazgatója volt.

 

„Mindemellett vallástörténetet oktatott, a világhálón különféle témakörökben lelhetők fel tartalmas és emelkedett hangulatú előadásai szeretetről és társadalomról, eredményességről és egészségről. Számos olyan erény szelíd, csendes, de nagy tudású birtokosa volt, amely e rohanó és harsány világban sokaknak bizonyára fel sem tűnt. Ez azonban őt a legkevésbé sem zavarta. Befelé és – mélyen vallásos emberként – felfelé tekintve élte az életét, ennek is köszönhette, hogy hosszú és súlyos betegségét méltósággal, alkotó munkával, derűvel, mondhatni, a külvilág számára szinte észrevétlenül viselte.

Fájdalmasan fiatalon hunyt el, de örömteli módon sokat hagyott maga után.

Győrfi Jánost a Magyar Kézilabda Szövetség és a kézilabdás társadalom saját halottjának tekinti. Hogy emlékét megőrizzük, arra fogadalmat sem kell tennünk – magától értetődik” – áll az mksz.hu közleményében. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik