Az NFL-sztár Karabaticékkal kézilabdázott és megmutatta tudását a legjobb franciával szemben

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 21:01
Tyreek Hillt a Karabatic testvérek vezették be a kézilabda rejtelmeibe (Fotó: International Handball Federation/Fb)
Az elmúlt napokban Párizsban vendégeskedett a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Miami Dolphins Super Bowl-győztes elkapója, a liga legjobbjai között számon tartott Tyreek Hill, aki az európai amerikaifutball-liga (ELF) felkérésére érkezett Franciaországba, annak egyetlen profi amerikaifutball-csapatához, a Paris Musketeershez, de ha már itt járt, ellátogatott a Paris Saint-Germain kézilabdázóihoz is, ahol Nikola Karabaticékkal kipróbálhatta a sportágat.

Tyreek Hill előbb a Paris Musketeersnél mutatta meg a tudását, ahol Franciaország egyik legjobb defensive backje ellen futott meg néhány útvonalat, s mindannyiszor csúnyán megverte a védőjét.

Hill ezt követően a Paris Saint-Germain férfi kézilabdázóit is meglátogatta, ahol két ikon, Nikola és Luka Karabatic vezették be őt a sportág rejtelmeibe.

„Azt mondta nekem, soha nem látott még kézilabdát, nem tudja, mi az, szóval elmagyaráztuk neki” – mondta a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnek Nikola Karabatic, a PSG klasszisa.

Az egyébként balkezes Hillnek Karabaticék gyorstalpalója után volt alkalma eggyel élesebb helyzetben is kipróbálni a kézilabdát, s a dán kapusnak, Jannick Greennek lőtt néhányat.

„Nem rossz. Először csinálja ezt, szóval semmi gond” – mondta Hill lövéseiről Green.

Az amerikaifutballista ezt követően egy nevével és Karabaticék aláírásával ellátott PSG-mezt kapott, míg ő egy Dolphins-sisakkal lepte meg a kézilabdázókat.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik