Sportrádió: az ötszörös gólkirálynő nem csodálkozott, hogy nem volt ott az olimpián

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.11. 18:53
null
Németh Piroska bár ötször volt gólkirálynő, csak 25-ször volt magyar válogatott, az 1976-os olimpiáról is lemaradt (Fotó: jochapress.hu)
Pályafutását még kültéri pályán kezdte Környén, majd a Tatabányai Bányász színeiben ötször is gólkirálynő lett, mégis csak 25-ször volt válogatott és az 1976-os montreali olimpiáról le is maradt Németh Piroska, aki a Sportrádió Hazafutás című műsorában elevenítette fel pályafutását.

 

Németh Piroska a Sportrádiónak elmondta, nem csodálja, hogy nem volt ott az 1976-os olimpián, mert akkor nagyon összeforrott magja volt a válogatottnak, ő pedig későn érő típus volt, első gólkirálynői címét is 25 évesen szerezte 1969-ben, majd még 1971-ben, 1973-ban, 1974-ben és 1975-ben is ő lőtte a legtöbb találatot hazánkban.

Németh Piroska felelevenítette, hogy amikor kültéren játszottak, hátrányt jelentett számára a nagy keze, mert ha esett az eső, akkor markolta a labdát, de teremben már nem volt gondja ezzel.

„25 éves voltam az első válogatottságomkor és 31 voltam 1975-ben, a következő évben volt az olimpia” – mondta Németh Piroska, aki a montreali játékokról való lemaradását sajnálja leginkább.

„Különben sem mentem volna ki, de volt akkor egy ronda dolgom, amit azóta nagyon megbántam: meccs volt Veszprémben, Török Bódog felküldött játszani egy támadásra, visszajöttünk, nem tudom, hol kaptuk a gólt, de nem nálam és abban a pillanatban lecserélt. Öt perc múlva vissza akart küldeni és akkor mondtam, nem megyek” – mesélte utolsó válogatottságát Németh Piroska.

A beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik