Női kézi: Szucsánszki mellett Siófokról és Békéscsabáról is erősített a Vitézek

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.10. 12:43
null
Szucsánszki Zita mellett Siófokról Herczeg Lilivel, Békéscsabáról pedig Hajtai Vanesszával erősített az Esztergom (Fotó: Földi Imre)
Elkezdte a felkészülést a női kézilabda NB I/B 2023–2024-es idényére az Elek Gábor szakmai igazgató és Karvalics Tamás irányította Esztergomi Vitézek – számolt be róla közleményében a klub, amelyhez Szucsánszki Zita eredetileg erőnléti edzőként csatlakozott, de az FTC korábbi csapatkapitánya a pályán is a csapat segítségére lesz.

 

Mint megírtuk, a Magyar Kézilabda-szövetség nem adott NB I-es indulási engedélyt a Siófok KC-nak, ezért az előző idényben a tabella utolsó előtti helyén álló Nemzeti Kézilabda Akadémia őrizhette meg élvonalbeli tagságát. A harmadosztálynak számító NB II-be visszasorolt Balaton-partiak miatt pedig a másodosztályban indulhat az az Esztergomi Vitézek, melynek szakmai igazgatója a BL-döntős Ferencvárostól távozó Elek Gábor lett, a klub célja pedig az, hogy az élmezőnyben végezzen, ezért Szucsánszki Zita mellett több NB I-es múlttal rendelkező játékossal is erősített.

Mint a klub közleménye kitért rá, jelentős változások történtek a 18 fős játékoskeretben, ugyanis a hat maradó mellé tizenkét új játékos érkezett, akik élvonalbeli és nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek.

„Nagyon jó fizikai állapotban tért vissza a csapat a nyári pihenőt követően – szögezte le az Esztergom szakmai igazgatója. – Csak a legjobbakat tudom elmondani a játékosok állapotáról. Az első időszakban nyilván nagy jelentősége lesz a fizikai felkészülésnek, de már taktikai és technikai elemekkel is elkezdtünk foglalkozni, az első labdás edzést például videózással indítottuk. Elmondtam a kerettagoknak, hogy mérhetetlen koncentráció kell mindenkitől, hogy minél gyorsabban felvegyük a ritmust, és megtanuljuk, hogy melyek a csapat erősségei, továbbá, hogy mit kell majd alkalmaznunk a mérkőzéseken ősztől. A lényeg és a legfontosabb azonban jelenleg az, hogy türelemre lesz szükség az újonnan formálódó csapatunk kapcsán. Feltétlenül az élmezőnyhöz szeretnénk tartozni a másodosztályban, meghatározó tényezője szeretnénk lenni a ligának. A realitások talaján állva nem gondolom, hogy esélyesek lennénk az élvonalbeli feljutásra, de semmiképpen sem a kiesés ellen akarunk küzdeni” – tette hozzá Elek Gábor.

Az Esztergomi Vitézek többek között a legutóbb Siófokon védő Herczeg Lilivel, a Békéscsabáról távozott Hajtai Vanesszával, illetve Szucsánszki Zitával is megerősítették keretüket, ugyanis a magyar válogatott irányítót nemcsak erőnléti edzőként, hanem játékosként is alkalmazzák.

AZ ESZTERGOMI EGYÜTTES KERETE A 2023–2024-ES IDÉNYBEN
Kapusok:
Berkesi Dóra, Merő Dóra (új érkező), Herczeg Lili (új)
Jobbszélsők: Horváth Alexa (új), Varga Viktória (új)
Jobbátlövők: Albert Helga (új), Farkas Kata (új)
Irányítók: Csiki Renáta, Papp Karolina (új), Szucsánszki Zita (új)
Beállók: Ábrahám Szilvia, Majoros Klaudia (új)
Balátlövők: Pálinkás Dorka, Százvai Noémi (új), Takács Eszter (új), Valovics Nóra
Balszélsők: Hajtai Vanessza (új), Joó Anna

Szakmai igazgató: Elek Gábor
Vezetőedző: Karvalics Tamás
Kapusedző: Alena Abramovics
Erőnléti edző: Szucsánszki Zita, Sölösi László
Technikai vezető: Mezőségi Irén

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik