Férfi kézi: nyáron francia csapathoz igazol a Fejér-B.Á.L. Veszprém balátlövője

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.16. 13:20
null
Stranigg János Créteilben folytatja (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)
A francia élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban (Superligue) érdekelt US Créteil a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2025-ig szóló szerződést kötött Stranigg Jánossal, az NB I-es Fejér B.Á.L. Veszprém balátlövőjével.


Stranigg János – aki Dániában szerepelt már légiósként – új klubja a 16 csapatos francia élvonal 12. helyén áll.

„Egy sokoldalú játékost igazoltunk, aki komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és jó meccseket játzsott a Chambéry, a Montpellier, valamint a Göppingen ellen. János nagyon erős, jól áll be a párharcokba. Emellett a védekezés terén is kiválóan teljesít a kettes és hármas posztokon” – jellemezte a magyar légióst Fernando Barbeito, a Créteil vezetőedzője, aki játékosként ötször megnyerte a Bajnokok Ligáját a Barcelonával.

A Párizs központjától mintegy 11 kilométerre székelő klub Stranigg mellett bejelentette a 23, 197 cm magas Jason Muel érkezését is, aki a másodosztályú Cherbourg csapatát hagyja ott a Créteil kedvéért.

Stranigg János zsinórban a harmadik játékos, aki a jelenlegi idény végeztével külföldre távozik a „kis” Veszprémből. A bakonyi együttes kapusa, Miklós Gergő a finn Riihimäen Cockshoz (akárcsak a NEKA-tól távozó Fekete Dániel), míg a Stranigghoz hasonlóan balátlövő Éles Benedek a német Bundesligában érdekelt Minden csapatához igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik