Kézilabda: Stranigg János elmondta, miért késik a bemutatkozása a francia ligában

2023.11.28. 18:46
null
Stranigg János kapura dob (Fotó: neka.hu)
Félrediagnosztizálták a sérülését, ezért Stranigg János az idén biztosan nem mutatkozhat be az US Créteil színeiben a francia férfi kézilabdaligában.

 

A Fejér-B.Á.L. Veszprémtől idén nyáron távozó átlövő szeptember végén az MTI-nek elmondta, hogy az alapozást végigcsinálta új csapatával, majd egy kivételével az összes felkészülési mérkőzésen pályára lépett, de az utolsó találkozón volt egy rossz kitámasztása, amikor meglökték, és a térde begyulladt. Utána pihentette, majd másfél hét után edzésbe állt, de továbbra sem volt tökéletes, ezért úgy döntöttek, hogy kap egy három adagból álló hialuronsavas injekciókúrát.

Akkor azt jósolta, hogy október első hétvégéjén bemutatkozhat a francia élvonalban, de erre azóta sem került sor. Kedden az M1 aktuális csatornán pedig azt nyilatkozta, a felépülése jól halad, és azért húzódik el ennyire, mert először rosszul diagnosztizáltak.

„A rehabilitációval elindultunk egy irányba, de utólag kiderült, hogy ez nem volt jó irány, mert amikor visszatértem a pályára, ismét fájdalom jelentkezett” – mondta Stranigg, hozzátéve: az újabb MRI-vizsgálat során kiderült, hogy sérült a porcfelszín a térdében, tehát súlyosabb a baj, mint gondolták, és több időre, illetve más kezelésre van szüksége. A rehabilitációja újrakezdődött, és egyelőre nem tudják pontosan, mikor térhet vissza a pályára – valószínűleg januártól állhat ismét edzésbe.

Az újabb injekció után két hétig nem terhelhette a térdét, és bár cseleznie még mindig nem szabad, a lövéseket lábmunka nélkül már gyakorolja.

„A legnehezebb az volt, hogy úgy tűnt, visszatérhetek a pályára, de amikor már visszaállhattam volna, kiderült, hogy mégsem” – mondta Stranigg, akinek csapata a 12. helyen áll a 16 együttesből álló mezőnyben.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek