Női kézi: exgyőri edző követi Gjekstadot a Vipersnél

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.03.09. 14:52
null
Hlavaty Tamás (balról a második) a következő idényben előre léphet egyet a Vipers edzői stábjában (Fotó: Imago)
A szlovákiai magyar Hlavaty Tamás veszi át a nyártól a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes norvég Vipers Kristiansand irányítását – számolt be róla a Verdens Gang.

 

„Hlavaty Tamás lesz a vezetőedző, de nem feltétlen egyedül – erősítette meg a vg.no érdeklődésére Morten Jörgensen, a Vipers sportbizottságának vezetője. – Ideális esetben azt szeretnénk, ha két vezetőedzőnk lenne és egy másodedző.”

Hlavaty korábban úgy nyilatkozott, ha megkérdeznének 30 top edzőt, bármelyikük elvállalná a Viperst, természetesen maga is vágyik a feladatra.

Mint ismert, a szakember párja a Vipers cseh szélsője, Jana Knedlíková, aki korábban Győrben is játszott.

Jörgensen elmondta, Hlavaty ebben az idényben azért került a nyáron távozó Ole Gustav Gjekstad mellé, hogy tanuljon tőle. Úgy érzik a klubnál, megérett az idő, hogy teret adjanak az új edzőgenerációnak. A külföldi tapasztalatot szeretnék ötvözni egy norvég edző tudásával, ez alapján valószínűleg még nem tekinthetjük véglegesnek a stábot.

A 35 éves Hlavaty korábban Mosonmagyaróváron, majd a Győri Audi ETO KC szakmai stábjában tevékenykedett, a Rosztov-Don edzői csapatához 2018-ban csatlakozott, majd tagja volt a tokiói olimpián ezüstérmet szerzett orosz válogatott stábjának is. Per Johansson távozása után átvette a Rosztov irányítását, majd tavaly nyáron került a Vipershez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik