Női kézi: kétszeres BL-győztese lett a Győr másodedzője

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.14. 16:46
null
Tervel és Görbicz még játékosként Martín mellett, 2013-ban (Fotó: NS-archív)
A nyártól a francia Raphaëlle Tervel segíti másodedzőként Ambros Martín munkáját a Győri ETO női kézilabdacsapatánál. Az eddigi másodedző, Kun Attila az akadémia szakmai igazgatójaként dolgozik július 1-jétől.

 

Tervel 2012 és 2014 között volt az ETO játékosa, ez idő alatt kétszer nyert Bajnokok Ligáját a Győrrel, s a magyar csapatból vonult vissza.

„Az elmúlt években vezetőedzőként tevékenykedtem, most azonban mégis örömmel fogadtam el Ambros Martín mellett a másodedzői posztot, hiszen a kézilabdáról vallott nézeteink megegyeznek. Győrben szerepelni nem csak játékosként, hanem edzőként is megtiszteltetés, és egyben rang is. Kötelez a legmagasabb szintű munkavégzésre, és a sikerekre, hogy folytathassuk a klub kiemelkedő tradícióit. Kitűnő kerete van a Győri Audi ETO KC csapatának a 2022/23-as idényre, én azon leszek, hogy munkámmal segítsem a lányok és Ambros munkáját, és hogy minden kitűzött célunkat elérhessük az új évadban” – idézi Tervelt az ETO honlapja.

Tervel a magyar bajnokság előtt megnyerte a francia, norvég és spanyol ligát is, és az EHF-kupát is elhódította az Itxako csapatával. A védekező specialista 2003-ban tagja volt a világbajnok francia válogatottnak, amely a zágrábi fináléban a magyarokat múlta felül.

Edzői pályafutását szülővárosa csapatában, a Besancon gárdájában kezdte, 2015 és 2021 között edzősködött, mérlege két francia bajnoki bronzérem mellett egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezés.

„Raphaëlle Tervelt nem kellett bemutatni, hiszen az egykori kitűnő játékos aktív sportolói pályafutását Győrben fejezte be, majd edzőként is megmérettette magát. A Besancon vezetőedzőjeként pár éve még csapatával is visszatért Győrbe egy felkészülési meccsre. Raf már játékosként is a precizitás és a felkészültség mintaképe volt, és edzőként is ugyanezek elvek alapján dolgozik. Sokat számított az a tény, hogy több éven át volt Ambros Martín játékosa, így testközelből ismeri vezetőedzőnk játékfelfogását, és stratégiáját is. Az elmúlt években rendszeresen képezte magát, így biztos vagy benne, hogy egy éves megbízatása során kiváló segítsége lesz vezetőedzőnknek” – nyilatkozta Görbicz Anita klubelnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik