Kézilabda EHL: duplán játszik itthon a Gyöngyös

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.08.27. 17:16
null
Varsandán Milán szerint a kevesebb hiba dönt az EHL-párharcban (Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap )
A Gyöngyös első magyar csapatként megkezdi a nemzetközi idényt, pénteken és szombaton az északmacedón Butel Szkopjével csap össze az Európai Kézilabda-liga selejtezőjének első fordulójában.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapata pénteken és szombaton történetének első két nemzetközi mérkőzését játssza. Az ellenfél az északmacedón RK Butel Szkopje lesz, és mivel piros besorolású országról van szó, a koronavírus-járvány miatt mindkét meccset Gyöngyösön rendezik meg – a rendezők mindkét nap ezer-ezer nézőt engednek be a csarnokba.

„Kevés hiba és pontosság. Ha ezek jellemeznek majd minket a Butel Skopje elleni két meccsünkön az Európa-ligában, akkor tovább tudunk lépni a következő körbe – mondta a klub honlapjának Varsandán Milán, a gyöngyösiek válogatott balszélsője. – Nagyon várjuk a nemzetközi fellépést, ahol szeretnénk tudásunk legjavát nyújtani. A továbbjutás szempontjából bizakodásra ad okot, hogy az oda-, és visszavágót is hazai pályán játsszuk le.”

A szkopjei gárda már az előző idényben is indult a második számú európai kupasorozatban (akkor még EHF-kupa), a második selejtezőkörben csatlakozott a küzdelmekhez, és bár otthon nyert, végül összesítésben egy góllal alulmaradt az ukrán ZTR Zaporizzsja ellen. Az északmacedón bajnokságban a tabella negyedik helyen állt a liga márciusi felfüggesztésekor, a Kristijan Grcevszki vezette klub egész jól átvészelte a karanténidőszakot, mindössze négy játékos távozott, a helyükre öt fiatal, korosztályos válogatott kézilabdázó érkezett.

A pénteki mérkőzés egyben az első magyar nemzetközi találkozó is lesz az idényben, a Balatonfüredi KSE a selejtező második fordulójában, a Grundfos Tatabánya KC pedig a csoportkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

FÉRFI KÉZILABDA EHL-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
PÉNTEK
18.45:
Gyöngyös–Butel Szkopje (Tv: Sport1)
VISSZAVÁGÓ
SZOMBAT
18.00:
Butel Szkopje–Gyöngyös (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik