Férfi kézi: „Nagy mellett sokáig a legjobb igazolásunk volt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.21. 17:30
A Veszprém férfi kézilabdacsapata szerződést bontott Antonio Carlos Ortega vezetőedzővel. Kálomista Gábor társelnök szerint a klub és az edző kapcsolata megfáradt, és ezt észre kellett venni.

„Az eredmények, amelyeket az elmúlt hetekben produkált a csapat, nem voltak elegendőek. Nem a keret képességeinek megfelelő eredményeket ért el. Markáns célokat tűztünk ki a csapat elé, és az eredmények mellett a játék sem azt mutatta, hogy a jövőben ezeknek megfelelhet a csapat” – indokolta az elválást az M4 Sportnak Kálomista Gábor, aki nem cáfolta az öltözőbeli gondokat, ugyanakkor azt elutasította, hogy a klub játékospárti lenne.az M4 Sportnak Kálomista Gábor, aki nem cáfolta az öltözőbeli gondokat, ugyanakkor azt elutasította, hogy a klub játékospárti lenne.

„Nem álltunk senkinek a pártjára. Egy edző azért van, hogy oldja meg ezeket a problémákat. Ellenben azt tapasztaltuk, hogy a csapat fejben többször nem állt százszázalékosan készen a mérkőzésekre. Carlos Ortega érdemeit nem szabad elfelejteni, de ha egy kapcsolat elfárad, akkor azt észre kell venni.”

„Ortega kiváló képességű szakember, amikor idehoztuk, sok kritikát kaptunk, miért ő érkezett, akinek nincs tapasztalata. Én azonban úgy vélem, Nagy László mellett sokáig a legjobb igazolásunk volt. De ha nincs meg a százszázalékos bizalom, ha nem tudunk egymás szemébe nézni, akkor el kell válni.”

„Ezt a keretet úgy alakítottuk ki, hogy mindegyik játékos a világ bármely csapatába beférhet, az elmúlt hetekben azonban rossz játékot produkáltunk. Ezt a szurkolók is észrevették, és ugyan nekik nem lehet beleszólásuk szakmai kérdésekbe, mi is érzékeltük ezt. Amikor úgy érezzük, nincs benne a jövőképben az, amire három éve szerződtünk, akkor jobb elválni egymástól” – fogalmazott a társelnök.

Kálomista reméli, a kézilabdázók teljesítményére nem lesz kontraproduktív Ortega menesztése, ugyanakkor azt elismerte, szerettek volna egy olyan üzenetet küldeni a csapatnak, hogy feladat van, amit végre kell hajtani.

„Profi csapatunk van, a játékosoknak az a feladata, hogy játsszanak. Élő szerződésük van, ennek megfelelően kell teljesíteniük. Jelenleg Xavi Sabaté vezeti a csapatot, adjuk meg neki a lehetőséget. Kényszer nincs rajtunk. Van időnk, nem biztos, hogy azonnal kell döntenünk. Ortega távozásával sokan jelentkeztek nálunk. Van itt egy nagyon erős csapat, van egy fiatal gerince, edzők számára is perspektíva van benne.”

Nagy László, a Veszprém átlövője pályafutása egyik legszomorúbb napjának aposztrofálta a hétfőit.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik