Női kézi Eb: Löke szerint még sosem volt ilyen erős a mezőny

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2014.10.29. 10:43
Ahogy arról beszámoltunk, a Győri Audi ETO KC norvég beállója, Heidi Löke néhány hónap után meggondolta magát, és mégis a válogatott rendelkezésére áll a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon. A 31 éves játékos a kontinensviadal hivatalos oldalának adott interjúban beszélt döntésének okairól, az Eb jelentette szervezési nehézségekről és várakozásairól.

„Egyszerűen nehéz volt kívülről néznem a meccseket a dániai felkészülési tornán, túl távoli csak tévén követni a találkozókat. Egy-két gyakorlati dolgot el kellett intéznem a hétköznapi életemben, és újra szabaddá tettem magamat. A vőlegényem és a családom nagy segítséget jelent a fiam, Alexander felügyeletében, aki itt, Magyarországon jár iskolába” – magyarázta Heidi Löke, mire volt szükség ahhoz, hogy visszatérjen a norvég nemzeti csapatba. Heidi Löke, mire volt szükség ahhoz, hogy visszatérjen a norvég nemzeti csapatba.

A beállót megkérdezték arról, hogy mennyire nehéz összeegyeztetni a profi karriert az anyasággal. „Értelemszerűen nagy kihívás, főleg, mert én Magyarországon élek, míg a család nagy része Norvégiában. Mielőtt a fiam elkezdte az iskolát, elvihettem Norvégiába, és a család gondoskodott róla, amíg én a válogatottal voltam, de most, hogy már suliba jár, ez nem működik. Nem vehetem ki az iskolából csak azért, mert én épp máshol játszom. Ez azt jelenti, hogy sok mindent a vőlegényemre kell bíznom, hogy a rendszer működőképes legyen.”

Löke beszélt arról is, örül neki, hogy Magyarországon lesz az Eb. „Számomra remek, hogy a válogatottal Magyarországon játszhatok. Természetesen még nyugodtabb lennék, ha a hazai pályánkon, Győrben szerepelnénk. Akkor csak felkelnék reggel, bevinném a fiamat a suliba, aztán este elautóznék a csarnokhoz, és lejátszanám a meccset – mondta nevetve. – Azért persze Debrecenben is nagyszerű lesz játszani, négyórás autóútnyira van, a fiam pedig meg fog látogatni, így igazán várom az eseményt.”

„Katrine Lunde hiányozni fog, de Kari Aalvik Grimsbö és Silje Solberg a távollétében is jól teljesített, így nem kell aggódnom a kapusposzt miatt – mondta az olimpiai bajnok válogatottról Löke. – Sok, sikerre éhes fiatal játékosunk van, tapasztalt kézilabdázóink is akadnak. Összességében azt érzem, hogy jó elegye lesz ez az együttesnek, de időbe telhet, amíg csapatként kezdünk működni. Remélem, hogy sokáig juthatunk a tornán, de sok jó csapat van jelenleg a női kézilabda mezőnyében, úgy gondolom, több, mint valaha. Dániának nagyon ígéretes csapata van, Montenegrót is meg kell említenem és legutóbb Hollandia is jó benyomást tett rám, de azért remélem, hogy Norvégia a topcsapatok között lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik