Férfi kézi: a legjobb nyolcba vágynak az U21-esek a vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 06:32
Debreczeni Dávid az U21-es kézilabda-válogatott tagjaival szinte a klubszezon lezárulta óta folyamatosan edz. A fiúk hamarosan Boszniába utaznak, ahol július 14. és 28. között rendezik meg az U21-es világbajnokságot. A Magyar Kézilabda-szövetség a csoportból való továbbjutást várja el, de Debreczeni és csapattársai még magasabbra teszik a lécet, szeretnének a legjobb nyolcba kerülni.

„A felkészülés első hetében egyébként az erőnléti edzéseken volt a hangsúly, a 3. és a 4. héten pedig már a labda került a középpontba. Az első és a második héten napi háromszor edzettünk, most már visszavettünk kicsit a tempóból és általában naponta két tréning szerepel a programunkban" – nyilatkozta a sportconcept.hu-nak Debreczeni, hozzátéve, hogy pénteken dől el, kik kerülnek a 16 fős keretbe, és ki lesz az a két játékos, aki itthon készenlétben áll, ha esetleg cserélni kell valakit.sportconcept.hu-nak Debreczeni, hozzátéve, hogy pénteken dől el, kik kerülnek a 16 fős keretbe, és ki lesz az a két játékos, aki itthon készenlétben áll, ha esetleg cserélni kell valakit.

„A csoportunkban a szlovénokat tartom a legerősebbnek, az lesz a legnehezebb meccs. A német, a spanyol és a svéd csapat is erős. Ha továbbjutunk a csoportból, akkor már nem lesz egyszerű dolgunk, mindegyik csapat jó lesz, mindegy, kit kapunk, mindenki nagyon magas színvonalon játszik. A szövetség részéről a csoportból való továbbjutás a kijelölt cél, de a csapat és az én részemről a legjobb nyolc. Magunktól a nyolc közé kerülést várjuk el, azt szeretnénk mindenképpen elérni" – tette hozzá a B. Braun Gyöngyös fiatal beállója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik