Herr Orsolya a jövőben Zdravko Zovko kezei alatt játszik Kaproncán

Vágólapra másolva!
2009.05.25. 23:48
A győri Herr Orsolya, a magyar válogatott kapusa megerősítette a Nemzeti Sportnak a zágrábi Jutarnji list című lap információját, amely szerint a keddi, „napirend nélküli” sajtótájékoztatón a kaproncai Podravka Vegeta vezetősége bemutatja őt, mint a patinás klub új játékosát.
Herr Orsolya klubot váltott, hogy több lehetőséghez jusson
Fotó: Mirkó István (archív)
Herr Orsolya klubot váltott, hogy több lehetőséghez jusson
Herr Orsolya klubot váltott, hogy több lehetőséghez jusson
Fotó: Mirkó István (archív)
Herr Orsolya klubot váltott, hogy több lehetőséghez jusson

Jól értesült forrásokra hivatkozva közölte a Jutarnji list a már korábban sejtetett információt: a PV Koprivnica az új idényben nem számít a legutóbbihoz hasonló szponzori támogatásra, Zdravko Zovko edző mégis bízik abban, hogy a csapata meg tudja ismételni idei sikereit (megnyerte a Horvát Kupát és a bajnokságot, valamint a regionális ligát, a BL-ben a nyolc közé jutott).

Ebben szüksége lesz legalább két új játékosra, mivel távozott a csapatból a román válogatott kapus, a Dunaferr NK-ból igazolt Paula Ungureanu (Oltchim Valcea, román) és a horvát válogatott irányító-átlövő Kristina Franic (Krim Ljubljana, szlovén). A lap szerint az új kapus utáni „nyomozás” befejeződött, és a győri Herr Orsolyát (24 éves) fogják bemutatni a keddi sajtótájékoztatón. Az értesülést válogatott hálóőr megerősítette a Nemzeti Sportnak.

Herr Orsolya ezzel csatlakozik a volt újvárosi Buláth Anitához, valamint korábbi győri csapattársához, a szerb válogatott Ana Djokics beállóshoz. A Podravka továbbra is keres balkezes átlövőt, aki Franicot tudja pótolni.

Kaproncai hír, hogy Miranda Tatari csapatkapitány újabb négy évre meghosszabbította a szerződését.

Herr Orsolya a Nemzeti Sportnak hétfőn, még Kaproncára utazása előtt elmondta, karrierjét valóban Horvátországban, a patinás Podravka Koprivnicában folytatja.

„Sok klub keresett külföldről és itthonról is, és főleg szakmai szempontok alapján választottam – mondta a kapus, akit hétfőn éppen angol nyelvvizsgája után értünk utol. – A legfontosabb az volt, hogy BL-szereplő együttesbe kerüljek, amelyben rendszeresen és sokat védhetek. Lényeges szempont, hogy a válogatott keretben továbbra is számítsanak rám a vezetők, vagyis szem előtt maradjak. Emiatt is jó volt a közeli Kaproncáról érkezett ajánlat.”

„Azt talán mondanom se kell, hogy Zdravko Zovko edző személye is befolyásolt, hiszen ő a világ egyik legjobb, leghíresebb trénere, aki a Veszprémet hét éven át sikerről sikerre vezette az európai kupákban és itthon is. Alig várom, hogy dolgozhassak vele, hiszen ő játékosként olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, edzőként kétszeres BEK-győztes, többszörös horvát, olasz, szlovén és hatszoros magyar bajnok. Jó lesz újra együtt kézilabdázni Ana Djokiccsal is, valamint továbbra is Kaproncán játszik Bulath Anita, akit persze szintén jól ismerek. Igazolásom történetéhez tartozik, hogy együtt szerettem volna játszani húgommal, Anitával, s a kaproncaiak mindkettőnk igazolásán dolgoztak, de Anita a német Oldenburgot választotta."

A Győri Audi ETO-ban Herr Orsolya utódja a 18 éves Oguntoye Viktória lesz, akiről Bakos István, a válogatott és a klub kapusedzője azt mondta, a sportágban az új Pálinger Katalin lehet... Ennél nagyobb dicséretet fiatal kapus aligha kaphat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik