Szamoránsky Piroska aláírta kétéves szerződését a Podgoricával

Vágólapra másolva!
2009.04.08. 17:14
Szamoránsky Piroska a két héttel ezelőtti szóbeli megállapodás után immár hivatalosan is a Buducsnoszt Podgorica játékosa lett. A Ferencvárost elhagyó beállós – aki két évre írt alá – megszerzése mellett még egy jó hír érkezett a Podgorica szurkolói számára, ugyanis Katarina Bulatovics 2012-ig meghosszabbította szerződését.
Szamoránsky Piroska zöld-fehér után kék-fehérben játszik majd az ősztől
Fotó: EHF
Szamoránsky Piroska zöld-fehér után kék-fehérben játszik majd az ősztől
Szamoránsky Piroska zöld-fehér után kék-fehérben játszik majd az ősztől
Fotó: EHF
Szamoránsky Piroska zöld-fehér után kék-fehérben játszik majd az ősztől
„Több ajánlatom is volt belföldről és külföldről egyaránt, először kicsit vonakodtam a külföldi lehetőségtől. Végül Zsiga Gyula személye miatt döntöttem a Podgorica mellett, szakmai és anyagi szempontból egyaránt korrekt ajánlatot kaptam. Rendszeres játéklehetőségre számíthatok, ami a válogatott miatt is fontos, valamint a csapat a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik. A Fradiból nem anyagi okok miatt távozom, én szívesen maradtam volna a csapatban" – mondta két héttel ezelőtt Szamoránsky a Nemzeti Sportnak.

A klubcsere azóta hivatalossá vált, a montenegrói klub első nyári szerzeményeként mutatták be a magyar beállóst, aki két évre kötelezte el magát új egyesületénél. A pályafutását Győrben kezdő, majd a Fradiban négy idényt lehúzó Szamoránskyval háromtagúra bővül a Podgorica magyar kontingense, mivel a csapat vezetőedzője nem más, mint Zsiga Gyula, és Kindl Gabriella is a kék-fehér klubot erősíti.

„Szamoránsky hasonló korú, mint a csapat tagjainak többsége, így a beilleszkedéssel remélhetőleg nem lesz problémája. Még valószínűbb, hogy nem ő lesz az egyetlen új szerzeményünk, de még túl korai a további erősítésekről beszélni” – nyilatkozta Predrag Boskovics, a Buducsnoszt elnöke az európai szövetség honlapjának.

Szamoránskynak nem lesz idegen Zsiga Gyula munkamódszere, mivel a Ferencvárosban már volt edzője korábban. A válogatottban 2006 áprilisában debütált a most 22 éves játékos, és 61 gólt lőtt eddigi 123 válogatottbeli fellépésén.

Nem az ő érkezése az egyetlen jó hír a montenegrói csapat szurkolói számára, ugyanis Katarina Bulatovics, a csapat egyik legnagyobb értéke 2012-ig szerződést hosszabbított.

„Meg akarjuk tartani legjobb játékosainkat, és szerződést hosszabbítani velük. Ugyanakkor nem szeretnénk senkit sem akarata ellenére idekötni, csak azokra az emberekre számítunk, akik magukénak érzik a klubot” – mondta Boskovics, aki azt is elárulta, hogy nagyon elégedettek Zsiga Gyula munkájával, így a magyar szakember még legalább egy évig marad a Buducsnoszt kispadján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik