A Ljubljana meglepetésre készül Győrben, és megszorongatná az ETO-t

Vágólapra másolva!
2009.03.15. 11:11
A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutásért és a csoportelsőségért küzd ma (17.15, tv: Viasat3) a Győri Audi ETO KC, amelynek vendége a Mörtel Renátát is felvonultató Krim Ljubljana lesz. A látogatók játékosai elszántak és győzelemre készülnek, azonban tény: a szlovéneket a saját pályájukon ebben a szezonban csak egy csapat tudta felülmúlni korábban – éppen az ETO.
Vérten Orsolya (középen) gyorsaságára a Ljubljana elleni mérkőzésen is szükség lesz
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Vérten Orsolya (középen) gyorsaságára a Ljubljana elleni mérkőzésen is szükség lesz
Vérten Orsolya (középen) gyorsaságára a Ljubljana elleni mérkőzésen is szükség lesz
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Vérten Orsolya (középen) gyorsaságára a Ljubljana elleni mérkőzésen is szükség lesz

Vérten Orsolya, a győriek válogatott balszélsője a mérkőzés előtt arra figyelmeztetett, hogy a Ljubljana számára is nagyon fontos a mérkőzés, hiszen a szlovéneknek létfontosságú lenne pontokat szerezni Magyarországon.

„Nem csupán az a célunk, hogy bejussunk a BL-ben a négy közé, hanem hogy csoportelsőként zárjunk, vagyis a másik ágon második helyen végzővel találkozzunk az elődöntőben. A Ljubljanát Európa egyik legerősebb csapatának tartom, de a Győr erősebb, mert egységesebb és nagyon színes a taktikai repertoárja. A szlovén bajnok főleg középen masszív, ám a szélsői is veszélyesek, nagyon kell rájuk figyelni. A Krim számára is nagy a tét, mert papíron még van esélye a továbbjutásra, de szerintem a Valcea fog velünk együtt bekerülni az elődöntőbe” – mondta Vérten Orsolya.

A győrieknél mindenki egészségesen várja a mai csatát, mert Görbicz Anita derékfájdalmai elmúltak. A Ljubljanában nem védhet a válogatott Triffa Ágnes, aki éppen az ETO elleni BL-meccsen szenvedett súlyos szemsérülést. Állapota azóta fokozatosan javult, de csak két-három hét múlva kezdheti újra az edzéseket. A csapat másik magyar válogatott játékosa, Mörtel Renáta az első találkozón csupán heteseket lőtt, mivel a mérkőzés előtt lázas beteg volt, s legyengült. Azóta viszont a válogatottban és a BL-összecsapásokon is bizonyította, visszaszerezte remek formáját. A győriek tudják, a hajdani ETO-sokra különösen kell vigyázniuk.

A „tigriseknek” becézett Krim-játékosok várakozáson felül teljesítettek az idén, és Marta Bon lányai úgy érzik, képesek a négy közé jutásra is. Mivel a csapatukon nincs semmilyen nyomás, Győrben felszabadultan játszhatnak, ugyanakkor tény, hogy az ETO az egyetlen együttes, amely az idén legyőzte őket saját pályájukon.

A kétszeres BL-győztes Tanja Oder felettébb optimistának tűnt a meccs előtt. „Az első mérkőzésen nagyon gyengén szerepeltünk, de azóta elemeztük az ott történteket. Akkor egy hosszabb gyenge időszakunk volt, és az döntötte el a két pont sorsát. Huszonkét technikai hibát követtünk el, a magyarok pedig csak tízet. Így egyértelmű, miért kaptunk ki. Van esélyünk visszavágni, ha a saját védekezésünket tudjuk játszani, keményen és agresszíven, kisegítve egymást. Ez utóbbira nagy szükség lesz, mert a győrieknek remek átlövőik vannak.”

„Kétségtelen, hogy a magyar bajnok a csoportunk legerősebb csapata, de mi már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a legerősebbeket is. A győriek kezdőhetese tényleg remek, egyénileg is fantasztikusak, én mégis úgy vélem, hogy van keresnivalónk. Fiatal együttesünk ingadozó játékra képes, remélem, hogy vasárnap a szebbik arcunkat mutatjuk. Nagyon nehéz lesz, ám szerintem közel állunk a sikerhez. Ennek Győrben sokkal jobban örülnék, mint hogy az utolsó fordulóban Podgoricán győznénk a ki-ki mérkőzésen” – nyilatkozta Tanja Oder.

Marta Bon edzőnő is bizakodó a sorsdöntő csata előtt: „Elemeztük a Győri ETO legutóbbi mérkőzéseit, beleértve az egymás elleni találkozónkat is. Akkor azért kaptunk ki, mert gyengén használtuk ki a helyzeteinket, és elkésve érkeztünk vissza a védekezésbe. A Győri ETO nagy múltú egyesület és nagyon erős csapat, amely Görbicz vezetésével akár a világ legjobbja, vagyis BL-győztes is lehet. Én egyébként főként a balszélső Vérten Orsolya nagy tisztelője vagyok, valamint a beállós Simona Spiridoné. A győriek támadásai a bal oldalon sokkal veszélyesebbek, mint a jobb oldalon, ezért erre külön oda fogunk figyelni.”

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. GYŐRI ETO KC 4 2 1 1 118–112 5
2. Valcea 4 2 0 2 120–114 4
3. Ljubljana 4 2 0 2 131–133 4
4. Podgorica 4 1 1 2 104–114 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik