Zsiga Gyula a montenegrói válogatottat is irányítja a jövőben

Vágólapra másolva!
2008.10.03. 18:35
Zsiga Gyula, a Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapatának edzője lett a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya. Az újdonsült kapitány még nem tudja, meddig irányítja a montenegróiakat, a célokkal azonban tisztában van: világbajnoki részvétel kiharcolása.
Zsiga Gyula újabb kihívások elébe néz Montenegróban
Fotó: Czagány Balázs
Zsiga Gyula újabb kihívások elébe néz Montenegróban
Zsiga Gyula újabb kihívások elébe néz Montenegróban
Fotó: Czagány Balázs
Zsiga Gyula újabb kihívások elébe néz Montenegróban

A Buducsnoszt Podgorica mesterét, Zsiga Gyulát pénteken még egy feladattal bízták meg: ő lett Montenegró női szövetségi kapitánya.

„Csupán két hónapja dogozom Podgoricán, ezért nem csupán megtiszteltetés, hanem egyben a montenegrói szövetség nagy bizalmának is jele, hogy rám bízta a válogatottat” – mondta Zsiga Gyula, aki ezen a héten Budapesten tölti szabadságát.

„A döntéshez tudni kell, hogy klubcsapatom játékosaira épül a keret, amelybe persze néhány világklasszis légióst is hazahívok. A legsürgősebb dolgunk a felkészülés a novemberi világbajnoki előselejtezőre, amelyen Podgoricán fogadjuk az olaszokat, a bolgárokat, a finneket, az azerieket és a szlovénokat, akik a legveszélyesebb ellenfeleink lesznek. A csoportból csak egy válogatott jut a tavaszi selejtezőbe.”

A mester elmondta azt is, hogy egyelőre nem tisztázta montenegrói szövetség vezetőivel, hogy a megbízatása mennyi időre szól. A csapat célja a világbajnoki részvétel kiharcolása, amely presztízskérdés Montenegróban, hiszen a csak néhány hónapja önállósult ország a kiemelkedő sporteredményeken keresztül is szeretné megmutatni magát a világnak. A nagy álom London – de Zsiga Gyula szerint erről még valóban korai beszélni.

A frissen kinevezett kapitány ezekben a napokban a dán fővárosra is figyel, mert ott küzd a hét végén a női BL-főtáblára kerülésért a Dunaferr NK, amellyel 1999-ben BL-t nyert.

Az Újváros a csoportjában pénteken az ukrán Zaporizzsja ellen kezdte a háromnapos küzdelemsorozatot, szombaton a szerb Nis ellen folytatja, vasárnap pedig a házigazda FCK (Anja Andersen edző együttese) ellen zárja. Ha csoportelső lesz, s továbbjut, akkor a Hypo (osztrák), az Elda (spanyol), valamint Zsiga Gyula edző montenegrói klubcsapata, a Buducsnoszt Podgorica lesz a csoportellenfele a főtáblán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik