Megkezdte a munkát az Eb-felkészülés jegyében a Skaliczki-csapat

Vágólapra másolva!
2007.12.28. 14:10
Január 17-én kezdi meg Norvégiában Európa-bajnoki szereplését a Skaliczki László szövetségi kapitány által irányított magyar férfi kézilabda-válogatott. A legutóbbi Eb-n döntős, 2005-ben vb-aranyérmet nyert spanyol együttes elleni találkozóig azonban még három hét van hátra. A mozgalmas napok, hetek előtt álló gárda csütörtökön, Gyöngyösön kezdte meg a felkészülést.
Három hétig felkészül, aztán Eb-n szerepel a férfiválogatott
Czagány Balázs (archív)
Három hétig felkészül, aztán Eb-n szerepel a férfiválogatott
Három hétig felkészül, aztán Eb-n szerepel a férfiválogatott
Czagány Balázs (archív)
Három hétig felkészül, aztán Eb-n szerepel a férfiválogatott

Az edzőmérkőzésekkel tarkított gyöngyösi napokat kétnapos pihenő követi Szilveszter, illetve Újév napján, majd a keret január másodikán, Budapesten találkozik legközelebb.

A fővárosban két nap alatt négy edzést tud le a szlovákiai Karácsony-kupát még nem komplett kerettel megnyerő együttes, majd január negyedikén Franciaországba utazik, ahol másnap, Toulouse-ban megmérkőzik a vb-4., az azelőtti két vb-n bronzérmet szerző házigazdákkal.

A két csapat hétfőn ismét megmérkőzik egymással, de már a vasárnapi repülőzést követően Miskolcon. Az összecsapás 18:00 órakor kezdődik.

Az egyhetes, igen komoly erőpróbát jelentő hetet kétnapos pihenőt követi, amely egyben az utazás előtti feltöltődés utolsó alkalma is.

Hiszen január tizedikén már Norvégiába utazik a válogatott, amely az Eb-rajtig hátralévő egy hetet edzésekkel és tesztmérkőzésekkel tölti.

A ráhangolódás jegyében a magyarok összemérik erejüket Izlanddal, Portugáliával és a házigazda norvégokkal.

A csoportküzdelmek során a spanyolok elleni találkozót a világbajnok németek (január 19.) és a fehéroroszok elleni (január 20.) követi.

Amennyiben sikerült a csoportban az első három hely valamelyikén végezni, úgy csapatunk a középdöntőben folytathatja szereplését.

Az olimpia közeledtével az Eb felértékelődött. Európából egyelőre a világbajnok németek kvalifikálták magukat, az Eb-győztes lehet a második biztos résztvevő. Amennyiben nem a németek nyerik a kontinensbajnokságot.

Európának további két kiadó hely maradt az olimpiai selejtezőkre, így együttesünk célja, hogy minél előkelőbb helyezésével biztosítsa helyét az olimpiai kvalifikációs tornák valamelyikére. A vb-n már ezt a lehetőséget megszerző hat európai válogatott mellett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik