Skaliczki: A legjobb tíz csapat között vagyunk

Vágólapra másolva!
2007.01.31. 17:46
A világ legjobb tíz csapata közé tartozunk, és láthattuk, ebben a körben bárki legyőzhet bárkit, mert a napi forma, a pillanatnyi lelkiállapot és a szerencse is sorsdöntő lehet – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott interjújában Skaliczki László, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember Gál Gyulát, Diaz Ivót, Puljezevics Nenadot és Fazekas Nándort emelte ki a 9. helyen végzett együttesből. A teljes interjút a csütörtökön megjelenő Nemzeti Sportban olvashatják, az alábbi idézetek ebből az anyagból származnak.
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A SZLOVÉNIA ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A SZLOVÉNIA ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A SZLOVÉNIA ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A SZLOVÉNIA ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT

Szavazás

Mi gondol a magyar csapat szerepléséről?

Írja be az itt látható számot!
Skaliczki Lászlót először a vb-t megelőző páratlan sérüléshullámról kérdeztük, és az ő így fogalmazott:

„Fantáziát láttam Tatai Péter, Császár Gábor, Iváncsik Tamás, Nagy Kornél és Vadkerti Attila játékában, ugyanakkor nem titkolom, nagyon szerény volt a merítési lehetőségem, hiszen a kínálat nem bőséges a hazai mezőnyben.”

A szövetségi kapitány szerint a válogatott teljesítményét a győztes csatákban elsősorban a vb előtt honosított Puljezevics Nenad kapus bravúros játéka, a védelem összefogottsága és hatékonysága, valamint a belső emberek, főleg Díaz és Gál produkciója határozta meg.

Voltak azonban olyanok is, akiktől többre lett volna szükség.

„Azt reméltem, hogy átlövőink jó formája megmarad a világbajnokságra is, és támadásban vezéregyéniségei lesznek a csapatnak” – mondta Skaliczki.

„Az is az elképzeléseim között szerepelt, hogy a lövők játékkapcsolata eredményes legyen a beállóssal. Ez részben megvalósult, s ilyenkor sikerült áttörni a legerősebb ellenfelek (…) védőfalát.”

„(Az átlövőknek) tudásuk legjavát kellett volna nyújtaniuk, de ettől többször elmaradtak, hullámzott a teljesítményük” – tette hozzá, majd a védekezésről ezt nyilatkozta:

„A leglényegesebb az lett volna, hogy a visszarendeződést megszervezzük, s meggátoljuk az ellenfelek lerohanásait. Ha ez jobban sikerül, akkor a kontráinkból még eredményesebbek lehettünk volna. Fontos volt, hogy kevesebb technikai hibát kövessünk el, mint a vébé előtti tesztmeccseken, ám ez a vágyunk se teljesült, ráadásul a legforróbb, lélektanilag legfontosabb pillanatokban következtek be ezek a bakik.”

Skaliczki László a vb-szereplés és a mutatott játék alapján kijelentette: a világ tíz legjobb csapata között van a magyar. Hogy akkor mégis mi a különbség?

„Ellenfeleink minden posztra több azonos képességű, nagyon jól képzett és fantasztikusan motivált játékost tudnak kiállítani – vélekedett. – A cserék alig várják, hogy pályára léphessenek, s megmutathassák, hogy ők is mindenre képesek, ha kell, fel tudják szedni a parkettát.”

SIMON JÓZSEFNEK A SZÖVETSÉGI KAPITÁNNYAL KÉSZÍTETT INTERJÚJÁT A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJÁK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik