A legkönnyebb csoportban férfi kéziválogatottunk a világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2008.06.21. 20:29
A Zágrábban megrendezett világbajnoki sorsoláson a magyar válogatott az A-csoportba került, Franciaország, Szlovákia, Románia és Ausztrália társaságában. A csoport még nem teljes, ötödik ellenfelünk kiléte még nem ismert, az a pánamerikai selejtező második helyezettje lesz. A világbajnokságot 2009. január 16. és február 1. között rendezik Horvátországban.
Nagy László és társai a bosnyákok legyőzésével jutottak ki a világbajnokságra
Fotó: Meggyesi Bálint
Nagy László és társai a bosnyákok legyőzésével jutottak ki a világbajnokságra
Nagy László és társai a bosnyákok legyőzésével jutottak ki a világbajnokságra
Fotó: Meggyesi Bálint
Nagy László és társai a bosnyákok legyőzésével jutottak ki a világbajnokságra

SKALICZKI LÁSZLÓ NYILATKOZATA

"Első látásra nagyon kedvező ez a beosztás, hiszen a franciákon kívül csupa olyan ellenfél vár ránk, amelyek az utóbbi világversenyeken nem értek el kiemelkedő eredményt. A pánamerikai bajnokságról valószínűleg az argentinokat vagy a brazilokat kapjuk majd, a papírforma alapján nem lehet gondunk" – mondta az MTI-nek a szakember.

"A csoport jó, az águnk viszont nagyon nehéznek ígérkezik, a középdöntőben a horvátok, a svédek és a spanyolok várhatnak ránk, de annak a válogatottnak, amely a világ élvonalába igyekszik, ilyen szintű csapatok ellen is bizonyítania kell, s mi ezen leszünk."
A 2009-es férfi kézilabda-világbajnokság sorsolását ma este tartották Horvátországban, Zágrábban.

A magyar válogatott a bosnyákok elleni párharc során harcolta ki a részvétel jogát, a visszavágó botrányos körülmények között ért véget idő előtt, ugyanis a szurkolói bedobálások miatt az ellenőr félbeszakította a meccset.

A magyar válogatott ettől függetlenül a pályán is megszerezte volna a továbbjutást, hiszen Szarajevóban a 49. percben, azaz a meccs berekesztésének pillanatában 27–24-re vezettünk, és az első találkozón is 27–25-re győzött Skaliczki László csapata.

A félbeszakadt meccs után az EHF fegyelmi bizottsága is hivatalosnak ismerte el a magyar válogatott továbbjutását, de a bosnyákok fellebbeztek, ettől függetlenül kizárt, hogy az európai szövetség bármit is változtatna (esetleg a bosnyákok büntetését csökkentik).

Válogatottunk egyébként a második kalapból várta a sorsolást, a svéd, a norvég, és a lengyel csapat társaságában. A legerősebb válogatottakat tömörítő első kalapba a dánok és a franciák mellett a címvédő németek, valamint a házigazda horvátok kerültek.

A magyar válogatott csoportbeli ötödik ellenfele egy amerikai együttes lesz, kiléte azonban még nem ismert. A Pánamerikai térség selejtezőjét június 24. és 28. között játsszák, és Argentína, Brazília, Uruguay, Kanada, Chile, Grönland, Kuba és a Dominikai Köztársaság közül kerül ki ötödik csoportellenfelünk.

Skaliczki László együttese nem panaszkodhat a szerencsére, hiszen a legkedvezőbb csoportba került a magyar nemzeti csapat.

A legdurvább szextettnek a B-csoport tűnik Horvátországgal, Svédországgal, Spanyolországgal és Dél-Koreával.

A 21. férfi világbajnokság 2009. január 16. és február 1. között kerül megrendezésre Horvátországban, így várhatóan sok magyar szurkoló kíséri majd el a csapatot a mérkőzésekre.

A világbajnokságon a négy csoport első három helyezettje jut a kétszer hatfős középdöntőbe. Negyeddöntőt nem rendeznek, a második szakasz első két-két helyezettje jut a legjobb négy közé, ahol keresztbejátszással döntik el, mely két együttes mérkőzhet meg a fináléban.

VILÁGBAJNOKI CSOPORTBEOSZTÁS

A-csoport B-csoport C-csoport D-csoport
Franciaország Horvátország Németország Dánia
MAGYARORSZÁG Svédország Lengyelország Norvégia
Szlovákia Spanyolország Macedónia Egyiptom
Románia Dél-Korea Oroszország Pán-Amerika 1.
Pán-Amerika 2. Kuvait Tunézia Szerbia
Ausztrália Pán-Amerika 3. Algéria Szaúd-Arábia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik