Skaliczki László csapata könnyed győzelmet aratott Litvánia felett

Vágólapra másolva!
2008.05.29. 19:50
A bosnyákok elleni világbajnoki seletezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott Gyöngyösön felkészülési mérkőzésen 31–24-es győzelmet aratott Litvánia ellen. A két együttes pénteken Tiszaújvárosban is összecsap.
Az első félidőben nagy küzdelem volt a két csapat között, de végül könnyed győzelmet arattak Nagy Lászlóék
Fotó: NS-archív
Az első félidőben nagy küzdelem volt a két csapat között, de végül könnyed győzelmet arattak Nagy Lászlóék
Az első félidőben nagy küzdelem volt a két csapat között, de végül könnyed győzelmet arattak Nagy Lászlóék
Fotó: NS-archív
Az első félidőben nagy küzdelem volt a két csapat között, de végül könnyed győzelmet arattak Nagy Lászlóék

A magyar férfi kézilabda válogatott júniusban világbajnoki selejtezőt játszik Bosznia-Hercegovina ellen. Az első mérkőzésre június 7-én Gyöngyösön, a visszavágóra június 14-én Szarajevóban kerül sor.

A párharcra való felkészülés keretében a Skaliczki László irányította válogatott csütörtökön délután Gyöngyösön megmérkőzött Litvánia legjobbjaival.

Az összecsapás első félidejében nehezen lendültek játékba Nagy Lászlóék, az első tíz percben felváltva lőtték a gólokat a csapatok.

A 18. percben Császár Gábor büntetőjét követően tudott először két góllal meglépni a magyar csapat, majd Eklemovics Nikola és Gál Gyula összjátékát követően utóbbi góljával már három találattal vezetett Skaliczki László együttese.

Az első félidőben Gál Gyula volt a magyar csapat legjobbja, aki egy játékrész alatt hét gólt szerzett, és ezzel a csapat legeredményesebb játékosa lett, úgy, hogy a második félidőben már nem is játszott.

A háromgólos különbség a folytatásban állandósult a két válogatott között. Sőt a második félidő derekán már öt góllal is vezetett a magyar csapat. A mérkőzés ezen szakaszában elsősorban Puljezevics Nenand nagy védéseinek, illetve Nagy László, Mocsai Tamás és Császár Gábor góljainak volt köszönhető, a magabiztos előny.

A találkozó hajrájára a litvánok elfáradtak, így végül hétgólos győzelmet arattak Gál Gyuláék.

A győzelem mellett örömteli lehet számunkra, hogy a korábban kisebb sérüléssel bajlódó Iváncsik Gergő, Puljezevics Nenand és Eklemovics Nikola is vállalni tudta a játékot.

A két válogatott pénteken Tiszaújvárosban is megmérkőzik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

EREDMÉNY
MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 31–24 (14–11)
Gyöngyös, 1200 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
MAGYARORSZÁG: PULJEZEVICS – Gulyás 2, Nagy L. 2, GÁL GY. 7, Eklemovics, Nagy K. 1, IVÁNCSIK G. 4. Cs: Halász, CSÁSZÁR 4 (1), Mocsai 4 (1), Törő 2, Laluska 2, Herbert, ZUBAI 3. Szövetségi kapitány: Skaliczki László
LITVÁNIA: PETKEVICIUS – Svedas 1, ANDRIUSKA 6, ATAJEVAS 4, Strazdas 2, SABONIS 4 (2), Malasinskas 2 (1). Cs: Bakaitis 1, Kavolius 2, Cibulskis, Grigenas 1, Juska 1. Szövetségi kapitány: Miglius Astrauskas
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–3. 10. p.: 4–3. 14. p.: 5–5. 20. p.: 9–6. 24. p.: 11–9. 36. p.: 18–14. 41. p.: 21–18. 44. p.: 23–18. 50. p.: 25–20. 55. p.: 26–20. 58. p.: 29–22
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Skaliczki László: – Az első félidőben a labda nélküli lendület hiányzott a játékunkból. A második játékrészben már sikerült megbontanunk a védőfalat.
Miglius Astrauskas: – Világklasszis csapattal játszottunk. Ahogy fáradtunk úgy kellett a második sort is pályára küldenem, ezért elhúzhattak tőlünk a magyarok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik