T. N. 2021.05.31 19:48

Ajánló: tragédiák bringázás közben

A kerékpársportban számos végzetes szerencsétlenséget jegyezhettünk fel, ezek egyik része edzés, másik része verseny közben történt – de leginkább közlekedési baleset következtében.

 

Néhány hete számolt be róla a The Guardian, hogy edzés közben halálos kimenetelű balesetet szenvedett Gwen Inglis amerikai országúti kerékpáros, aki a 45–49 éves korosztályban hazája bajnoka volt. A brit napilap szerint a tragédia otthonához közel, Denverben érte, miközben férjével, Mike-kal kerekezett. Szemtanúk szerint a sportolónő halálát egy a kerékpársávba kisodródó Nissan okozta. Később kiderült, hogy a vétkes sofőr, a 29 esztendős Ryan Scott Montoya az előző éjszaka alkoholt és marihuánát fogyasztott.

„A Coloradói Kerékpáros-szövetség egyik legjobb versenyzőjét veszítette el – olvasható a szervezet közleményében. – Nehéz szavakba önteni, mekkora fájdalmat okoz egy ilyen kitűnő bringás halála. Lenyűgöző személyiség volt, aki nemcsak az állami, hanem az országos bajnokságot is megnyerte, ráadásul sokan a példaképüknek tekintették.”

Ebben az évben egy másik halálos bringásbaleset is történt: január 25-én a kolumbiai Daniel Pedraza Castillót autóbusz ütötte el, amely azért tolatott, hogy felvegyen egy, az út szélén maradt utast.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon!

2021.06.28 16:40:24

Kerékpár H. D.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2021.05.31 22:57:47

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Díszkivilágításba borult a Puskás Aréna, egy cukrászda Valter-süteménnyel állt elő.

2021.05.25 23:07:57

Kerékpár DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hozzáértők szerint az, hogy Valter napokig viselhette a maglia rosát, a rózsaszín trikót, szakmai szempontból még Bodrogi egykori hőstetteit (két vb-érem, szakaszdobogó a Tour de France-on) is felülmúlja.

2021.05.18 13:31:43

Kerékpár SZABÓKY ZSOLT, KOHÁN GERGELY

Sebességek, taktikák, csapatsport. Valter Attila sikere után sokan kezdték el nézni a Girót. Ha nem ismeri a sportágat, segítünk.