Ajánló: tragédiák bringázás közben

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 19:48
A kerékpársportban számos végzetes szerencsétlenséget jegyezhettünk fel, ezek egyik része edzés, másik része verseny közben történt – de leginkább közlekedési baleset következtében.

Néhány hete számolt be róla a The Guardian, hogy edzés közben halálos kimenetelű balesetet szenvedett Gwen Inglis amerikai országúti kerékpáros, aki a 45–49 éves korosztályban hazája bajnoka volt. A brit napilap szerint a tragédia otthonához közel, Denverben érte, miközben férjével, Mike-kal kerekezett. Szemtanúk szerint a sportolónő halálát egy a kerékpársávba kisodródó Nissan okozta. Később kiderült, hogy a vétkes sofőr, a 29 esztendős Ryan Scott Montoya az előző éjszaka alkoholt és marihuánát fogyasztott.

„A Coloradói Kerékpáros-szövetség egyik legjobb versenyzőjét veszítette el – olvasható a szervezet közleményében. – Nehéz szavakba önteni, mekkora fájdalmat okoz egy ilyen kitűnő bringás halála. Lenyűgöző személyiség volt, aki nemcsak az állami, hanem az országos bajnokságot is megnyerte, ráadásul sokan a példaképüknek tekintették.”

Ebben az évben egy másik halálos bringásbaleset is történt: január 25-én a kolumbiai Daniel Pedraza Castillót autóbusz ütötte el, amely azért tolatott, hogy felvegyen egy, az út szélén maradt utast.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik