Tour de France: Valter csapata és az UAE is kihirdette indulóit

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 13:12
null
A címvédő Vingegaard és a 2020-as, illetve 2021-es győztes Pogacar is ott lesz az idei Tour de France-on (Fotó: Getty Images)
Két élcsapat is kihirdette indulóit a Tour de France kerékpáros körversenyre, így ahogy az várható volt, nem indítja a Jumbo-Visma Valter Attilát, de ott van a résztvevők között Wout van Aert és a címvédő Jonas Vingegaard is, míg az UAE Team Emiratesnél természetesen ott van a neve a 2020-as és 2021-es összetett győztes Tadej Pogacarnak.

2023-ban már a 110. kiírást rendezik a háromhetes franciaországi körversenyen, a Tour de France-on. A július 1-jén a spanyolországi Bilbaóból rajtoló és július 23-ig tartó versenyre most két csapat is kihirdette induló kerékpárosait.

A Valter Attilát is foglalkoztató Team Jumbo-Visma – az előzetes várakozásoknak megfelelően – nem indítja a magyar kerékpárost, de a tavalyi győztes Jonas Vingegaard mellett Wout van Aert, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Sepp Kuss, Wilco Kelderman és Nathan Van Hooydonck is ott lesz.



Szintén kihirdette keretét az UAE Team Emirates, amely természetesen indítja a Tourt összetettben 2020-ban és 2021-ben is megnyerő szlovén sztárját, Tadej Pogacart, akit Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Marc Soler, Matteo Trentin és Adam Yates segíthet harmadik győzelméhez.

A Tour de France 2023-as kiírásának útvonala (Fotó: tourdefrance.com)
A Tour de France 2023-as kiírásának útvonala (Fotó: tourdefrance.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik