A szövetség reagált: ideiglenesen felfüggesztette Csipes Ferencet

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 11:22
Kozák Danuta súlyos vádakat fogalmazott meg (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta csütörtökön Facebook-posztban fakadt ki az őt és versenyzőtársait az elmúlt időszakban, Csipes Ferenc edző miatt ért sérelmekért. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség gyorsan reagált a vádakra, közleményében jelezte, ideiglenesen felfüggeszti a szakembert. Az esettel kapcsolatban Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke is nyilatkozott.

A közleményt ezúton változtatás nélkül közöljük: 

Megdöbbenve olvastuk hatszoros olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta 2024. május 23-án kiposztolt Facebook-bejegyzését!

Danuta a posztban súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását!

Ennek első lépéseként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól!

Kozák Danuta a magyar sportélet álló csillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára!

Az eljárás befejezéséig az ügyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség további nyilatkozatot nem kíván tenni!

Az esettel kapcsolatban Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke is nyilatkozott, ezt ugyancsak változtatás nélkül közöljük:

„Amikor értesültünk Kozák Danuta posztjáról, azonnal kezdeményeztem a fegyelmi bizottság felállítását, amelyhez az elnökség elektronikus úton történő jóváhagyása szükséges. A fegyelmi bizottság a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetésével együttműködve a lehető legrövidebb időn belül meghallgatja az érintett feleket és kivizsgálást követően, a megfelelő információk birtokában meghozza a döntését az üggyel kapcsolatosan. A BHSE vezetése elhatárolódik minden olyan atrocitástól, amely emberi, etikai, erkölcsi érdekeket sért, és a lehető legszigorúbb büntetést alkalmazza bárkivel szemben, nem mérlegelve azt, hogy milyen szakmai vagy sportolói múlttal rendelkezik, mely sportágban ténykedik. Egyesületünk számára jelen helyzetben is kiemelkedően fontos feladat, hogy a párizsi olimpiára utazó női kajakválogatott egységes és felkészült legyen.”

Boros Gergely, az MKKSZ szakmai igazgatója az M4 Sportnak azt mondta: annak érdekében, hogy az olimpiáig zökkenőmentes legyen a sportszakmai munka, Hüttner Csaba szövetségi kapitány résztvesz az edzéseken és koordinálja, felügyeli a szakmai munkát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik