Jégkorong-vb: a finnek és a kanadaiak is négy közé jutottak

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 21:40
null
Kiélezett mérkőzés zajlott az Orosz csapat és Kanada között (Fotó: Getty Images)
Kanada hosszabbításban 2–1-re legyőzte az Orosz csapatot, míg Finnország 1–0-s sikert ért el a csehekkel szemben a Rigában zajló jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében. Így az is eldőlt, hogy Kanada Németországgal, Finnország az Egyesült Államokkal küzd meg a döntőbe jutásért.

 

Az Orosz csapat az A-csoport első helyezettjeként vágott neki a kieséses szakasznak, amelyben a csoportkörben négy vereséget is elszenvedő, s negyedik helyen záró Kanadával nézett farkasszemet. Kemény csata zajlott az első harmadban, amelyben egyik fél sem szerzett gólt. Nem úgy a másodikban, amelynek 15. percében Jevgenyij Timkin juttatta előnyhöz az oroszokat (1–0). A rivális persze nem adta fel, Adam Henrique a harmadik etap elején egyenlített, és ezt az állást a végéig megtartotta a két csapat. Jött a hosszabbítás, s annak 3. percében a kanadai Andrew Mangiapane eldöntötte a mérkőzést (2–1). Kanada a döntőbe jutásért Németországgal küzd meg.

Hasonlóan kiélezett összecsapás zajlott a finn és a cseh válogatott között. Az első húsz percben e két csapat sem tudott mit kezdeni egymással, ám a másodikban Jere Innalának hála Finnország megszerezte a vezetést (1–0). A csehek mindent megpróbáltak, de képtelenek voltak egyenlíteni. A záró harmadban nem született újabb találat, tehát a finnek 1–0-s sikerrel jutottak az elődöntőbe, amelyben az Egyesült Államok ellen lépnek jégre.

A negyeddöntő mind a négy meccsét a B-csoportban szereplő csapat nyerte meg…

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, RIGA
NEGYEDDÖNTŐ
Orosz csapat–Kanada 1–2
(0–0, 1–0, 0–0, 0–1)
Finnország–Csehország 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Korábban
Egyesült Államok–Szlovákia 6–1 (3–0, 1–1, 2–0)
Svájc–Németország 2–3 (1–0, 1–1, 0–1, 0–1) – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik