MTI
S. B.
2023.06.06 16:16 Frissítve: 2023.06.06 16:31

Jégkorong: újabb távozók és maradók a DVTK-nál

Újabb maradók és távozók névsorát jelentette be a jégkorong Erste Ligában érdekelt DVTK Jegesmedvék.

Távozik a DVTK-ból Zachery Bennett (Fotó: dvtk.hu)

A klub kedden közölte, hogy a hátvédsorból a volt válogatott, 35 éves Wehrs Kevin és a 22 esztendős Zachery Bennett lejáró szerződését nem hosszabbították meg. Az már korábban eldőlt, hogy távozik az elitvilágbajnokságon is járt Kiss Roland, valamint Galajda Zsombor, és Vas János, illetve Kiss Bence befejezte játékos pályafutását.

A DVTK Jegesmedvék szerződést hosszabbított saját nevelésű játékosával, Farkas Mártonnal, a 22 éves csatár már ötödik szezonjára készülhet nevelőegyesülete felnőtt csapatában.

„Nagyon örültem, mikor a vezetőség szerződéshosszabbítást ajánlott, így még legalább egy évig szülővárosomban, a hazai szurkolók előtt játszhatok. A következő szezonra magasak a célkitűzéseink, szeretnénk, hogy újra a csúcsra kerüljön a miskolci jégkorong. Megkezdtük a nyári felkészülést, minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy a legjobb állapotban térjünk vissza a jégre. A következő szezonban nagy előrelépést szeretnék tenni a csapatban elfoglalt helyemen, pontok és jégidő tekintetében egyaránt” – fogalmazott Farkas.

A kapuban Janis Voris, a hátvédeknél Szirányi Bence, Alekszandr Skrabov és Vojtkó Mátyás, a csatároknál pedig Valentyin Razumnyak, Roman Berdnyikov, Lövei Dávid, Miskolczi Márk, Mattyasovszky Gergely és Páterka Bence biztos marad Miskolcon.

A vezetőedző Tokaji Viktor helyett az NHL-t is megjárt Steve Kasper lesz, akinek munkáját Galanisz Nikandrosz másodedző segíti.

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.