Jégkorong: ezúttal hat gólt lőttek a lengyelek a mieinknek

Vágólapra másolva!
2024.04.13. 18:48
Beszédes kép: ünneplő lengyelek, tehetetlen magyar kapus (Fotó: Vörös Dávid/MJSZ)
A pénteki 5–2-es zakó után 6–2-re kapott ki Lengyelországban a magyar férfi jégkorong-válogatott.

 

Hanyag csuklómozdulattal pöccintette át a rávezetése végén Mihály Ákos Maciej Miarka lábai között a pakkot, majd Nemes Márton is „bebőrözte” a lengyelek kapusát, így a magyar válogatott megnyerte a szétlövést.

Sokra viszont nem ment vele, ugyanis nem azért rendezték, mert a rendes játékidő és a – nem is létező – hosszabbítás ne hozott volna döntést, a házigazda péntek után szombaton is kényelmesen győzte le a mieinket, ezúttal 6–2-re, és csak a gyakorlás kedvéért rendeztek szétlövést.

Don MacAdam együttesének a jégkorong érdemi részében ezúttal sem osztottak lapot, gyakorlatilag az első harmadban eldőlt a találkozó, miután a nyolcadik és a 14. perc között négy gólt is kapott… Bálizs Bence nem élete napját tudja maga mögött, a második hazai találatban nyakig benne volt, a hóna alól pottyant a korong a saját háta mögé, az érkező Dominik Pas elé, míg a harmadiknál egy kapu mögül visszatett pakkba ért bele balszerencsésen a korongba, amit így gyakorlatilag Damian Kapica elé tálalt.

Mi tagadás, a förtelmes első két harmad 6–0-ja és a pénteki csalódást keltő teljesítménynél mindenképpen jobbal rukkolt ki a magyar csapat a harmadik játékrészben, bár ki tudja, jól sikerült a sebességváltás, vagy inkább a lengyel gárda vett vissza a tempóból.

Persze, a felkészülés első két meccséből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, a folytatásban ennél sokkal több kell a magyaroktól – főleg, ha Norvégia ellen illő módon akarják felavatni az Alba Arénát április 19-én.

JÉGKORONG
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Lengyelország–Magyarország 6–2 (4–0, 2–0, 0–2)
Krynica-Zdrój, 1674  néző.   V: Baca, Kosidlo, Pobozniak, Czech (mind lengyelek)
 LENGYELORSZÁG:    Miarka – Górny, Kolusz/Bryk, Ciura (1)/Dronia 1,   Kostek/Wajda, Florczak – Chmielewski 1 (1),  Pas 1,    Wronka  (1)  /Lyszczarczyk, Komorski, Krezolek/ZYGMUNT 1 (1),   Walega      (2),   KAPICA 1 (2)/Wielkiewicz, Tyczynski 1,   Brynkus. Szövetségi kapitány:   Róbert Kaláber
 MAGYARORSZÁG:   Bálizs – Stipsicz, Nilsson H. (1)  /Kiss R., Fejes / Szabó B. 1,   ORTENSZKY/Falus – Sebők  1,      Hári J. (1),    Galló (1)  /Ambrus G., Németh K., Terbócs/Varga B., Papp K., Mihály Ákos/Nemes M., Horváth B., Sárpátki/Nagy Krisztián. Szövetségi kapitány:   Don MacAdam
Kapura lövések:    40–28. Emberelőny-kihasználás:   3/0, ill. 1/0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik