Osztrák hokiliga: ismét nyert, már a tabella élén a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 21:32
null
Ismét győzni tudtak a fehérváriak (Fotó: Facebook/Hydro Fehérvár AV19)
A Hydro Fehérvár AV19 hazai pályán 4–2-re legyőzte az olasz Asiagót az osztrák jégkorongliga (ICEHL) pénteki játéknapján, így élre állt a tabellán!

 

Adventi hangulat uralkodott a Raktár utcában, látványra legalábbis mindenképpen, hiszen a hópehelymintás mezben pályára lépő Hydro Fehérvár AV19 a csillagos szerelésben játszó Asiago Hockey-t fogadta az osztrák bázisú ICEHL-ben.

A két csapatot a kezdő korongbedobás előtt a tabellán tíz helyezés, harminc pont és negyven lőtt gól választotta el egymástól, így nem okozott meglepetést, hogy Kiss Dávid együttese 4–2-es győzelemmel otthon tartotta a három pontot.

Pedig közel sem indult zökkenőmentesen a találkozó, az első percekben az olasz együttes nyomott, sőt, teljesen megérdemelten Giovanni Vallatti góljával a vezetést is magához ragadta. A Volán elkezdett ébredezni, s a fokozódó nyomás végül asiagói kisbüntetéssé érett – más kérdés, hogy a magyarokat ez inkább megakasztotta, mintsem lendületbe hozta, hiszen csak a két perc utolsó másodperceiben jutottak el kapura lövésig.

A középső harmadig kellett várni az egyenlítésre, bár előtte főként felelőtlen, utolsó emberként bemutatott hazai korongeladások borzolták a kedélyeket az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, de egy asiagói hiba vagy egy Olivier Roy-védés mindig kihúzta a csávából a Fehérvárt.

Végül a védőket sújtó sérüléshullám miatt átigazolt Carter Robertson a kaputól alig egy méterre találta meg az üresen maradó Anze Kuraltot, aki annyira egyedül maradt, hogy még kettőt igazíthatott is a korongon, végiggondolhatta, lőjön vagy passzoljon. Előbbi mellett döntött, és egyenlített. Alig pár perccel később, egy kontratámadás végén a második gólját is belőtte, majd a záró felvonásban százával hullottak a sapkák a jégre: Anze Kuralt emberelőnyből megszerezte a klasszikus mesterhármasát.

Az Asiago még közelebb férkőzött Matteo Gennaro jóvoltából, de a hab a tortán Németh Kristóf gólja volt, amely a századik Volán-találat a 2023–2024-es évadban – a magyar klub elsőként érte el a mezőnyben a mérföldkövet, és a győzelemnek köszönhetően az ICEHL-tabella élére állt.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA (ICEHL)HYDRO FEHÉRVÁR AV19–ASIAGO HOCKEY (olasz) 4–2 (0–1, 2–0, 2–1)
Székesfehérvár, 2246
néző. V: Groznik (szlovén), Nagy A., Konc (szlovák), Muzsik
FEHÉRVÁR: O. Roy – Fournier (1), T. Campbell (2) / Stipsicz, ROBERTSON (1) / Falus, Atkinson / Csollák – Magosi B., HÁRI J. (3), KURALT 3 (1) / Leclerc, Bartalis I., Mihály Ákos / Vértes, McGauley, Terbócs / Blasko, NémethK. 1, Ambrus Cs. Edző: Kiss Dávid
ASIAGO: De Filippo – S. Marchetti, Gazzola (1) / Vallatti 1, Gios / Casetti, Beaulieu / Rigoni I, Rigoni II – GENNARO 1 (1), Rapuzzi, Saracino (1) / Ierullo (1), McShane, Finoro / M. Marchetti, Misley, Maganbosco / Zampieri, Stevan, Castlunger. Edző: Tom Barrasso
Kapura lövések: 33–38. Emberelőny-kihasználás: 5/1, ill. 1/1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik