Jégkorong: Schlekmann Márk marad a Budapest Jégkorong Akadémiánál

Vágólapra másolva!
2023.09.05. 12:46
null
Schlekmann Márk marad a Budapest Jégkorong Akadémiánál (Fotó: BJA)
Miután nem tudott Csehországba szerződni, marad a Budapest Jégkorong Akadémia csapatánál a magyar válogatott Schlekmann Márk.

„Igazából csak egy héttel érkeztem később vissza, mint ahogy a csapat elkezdett edzeni. Ide mindig hazajövök, tehát a beilleszkedéssel nem volt probléma, ahogy a visszaszokással sem, mert kint már július huszonharmadikától elkezdődött a felkészülés. Ez csak egy plusz löket számomra, hogy még keményebben kell dolgozni ahhoz, hogy az ember eljusson magasabban kvalifikált helyekre. De minden nap azon vagyok, hogy jobb legyek, aztán majd az idő eldönti, hogy mit tartogat számomra a jövő” – fogalmazott az előző idényben alapszakaszgyőztes fővárosi klub közösségi oldalán a 21 éves csatár.

Kangyal Balázs vezetőedző kiemelte: minden utánpótlással komolyan foglalkozó szakembernek – akit tényleg érdekel, hogy mi lesz a gyerekek sorsa – az az álma, hogy a játékosai elkerüljenek magasabb szintű külföldi bajnokságokba és lehetőségük nyíljon arra, hogy megismerjék a világot.

„Abszolút büszkeséggel tölt el az, hogy Sleki kipróbálhatta magát egy ilyen nagy tradíciókkal rendelkező országban, mint Csehország. Nem is vallott szégyent. Biztos vagyok benne, hogy a következő idény után akár még magasabbra tud eljutni. Az élet ilyen. Mindig az határozza meg, hogy milyen emberekké válunk, hogy ezeknél az akadályoknál, feladatoknál milyen karaktert tudunk mutatni. Ehhez gyerekeket kell nevelnünk, hogy elérjenek ilyen szintre” – tette hozzá.

Az augusztus közepén, az egy hónapos próbajátékot követően derült ki, hogy a cseh másodosztályban szereplő Zlín nem köt szerződést Schlekmann Márkkal.

A támadó az Erste Liga előző alapszakaszában 36 mérkőzés alatt 15 gólt szerzett és 30 gólpasszt adott, ezekkel egyaránt a BJA házi dobogóján végzett, valamint a 45 pontja is a harmadik legtöbb volt a csapaton belül, és a legtöbb a magyar születésű játékosok között. Az egész ligát tekintve a harminc gólpassza az ötödik legtöbb volt, de a 45 ponttal is holtversenyben a kilencedik helyen végzett. A playoffban 11 mérkőzésen 3 gól és 4 assziszt került a neve mellé, melyekkel holtversenyben ő lett a 3. legerősebb BJA-pontszerző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik