Jégkorong: szerződést bontott Finnországban Hári János

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2020.05.13. 16:28
null
Hári János 2019-ben az AV19-től szerződött Finnországba (Fotó: Dömötör Csaba)
Közös megegyezéssel távozik a finn élvonalbeli Lahti Pelicanstól a válogatott klasszisunk, Hári János, aki idehaza várja első gyermeke születését és új klubja bejelentését.

 

Nem különösebb meglepetés, viszont annál fontosabb, hogy Hári János közös megegyezéssel felbontotta a szerződését a finn élvonalbeli Lahti Pelicansnál, úgyhogy mostantól szabadügynök.

A meglepetés hiánya abból fakad, hogy december óta már az osztrák központú EBEL-es Red Bull Salzburgnál játszott kölcsönben. A Pelicans idénye pocsékul alakult, az idények félbeszakításakor a 15 csapatos első osztály 14. helyén állt, éppen hetes vereségsorozatban, nyilván esélytelenül a rájátszásba jutásra. Ezért is történt, hogy a piacképes játékosoktól megszabadultak, csak mivel tavaly nyáron Hári két évre írt alá, őt kölcsönbe engedték el Ausztriába. A csatárunk a szezonban Lahtiban 24 meccsen 13 pontot (2 gól+11 assziszt), Salzburgban 18-on 16-ot (4+12) szerzett, közte a torna legjobbjaként remekelt Nottinghamben a továbbjutásunkkal záruló olimpiai selejtezőn februárban. Mindezek után jött a koronavírus-járvány és az európai hoki felfüggesztése, amelyből nincs engedmény azóta sem, hiszen a Nemzetközi Jégkorongszövetség a minap határozott arról, hogy az említett olimpiai kvalifikáció utolsó körét idén augusztus végéről jövő nyárra halasztja.

Mindezek után érkezett a hír Lahtiból, hogy a Pelicans és Hári János közös megegyezéssel felbontotta a klasszisunk szerződését. „Mindkét félnek az volt az érdeke, hogy felbontsuk a szerződést. Köszönjük, amit János tett a klubunkért, és sok sikert kívánunk neki!” – idézte a Pelicans honlapja Janne Laukkanen sportigazgatót.

„Ez a közös megegyezés úgy igaz, hogy én kértem a vezetőséget, hogy engedjen el, és mivel a klubnak anyagi gondjai vannak, nyilván rendkívül örültek, hogy megszabadulnak egy nagyobb szerződéstől – nyilatkozta Hári a Nemzeti Sportnak, aki a Red Bullnál remeklése előtt játszott a szintén EBEL-es Fehérvárnál is, ahol két szezon 109 meccse alatt 118 pontot (45+73) szerzett. – Nem éreztem úgy, hogy szeretnék visszamenni, és mivel három hét múlva érkezik a kisbabánk, ez is befolyásol. Végigbeszéltem a családdal, hogy hosszabb távú szerződést szeretnék ahelyett, hogy nagyjából évente máshol játszom.”

Információnk szerint megvan a babát Székesfehérváron váró Hári következő munkahelye, csak a hivatalos bejelentés hiányzik.

JÉGSZILÁNK: kékből zöldbe

Szerződéshosszabbításai után első új igazolása is megvan az Erste Liga- és magyar bajnoki címvédő FTC-Telekomnak: az ötszörös válogatott bekk, Imre Patrik (23) a Fehérvári Titánoktól érkezik. A zöld-fehéreknek így már kilenc játékosuk van a következő idényre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik