A Detroit Red Wings jutott be elsőként a liga rájátszásába

Vágólapra másolva!
2008.03.14. 09:43
Mindkét főcsoport éllovasa sikerrel vette az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 154. játéknapját, a keleti első New Jersey Devils szétlövésben verte meg a Minnesota Wildot, míg a nyugati első Detroit Red Wings 5–3-ra győzött a Dallas Stars ellen.
Pavel Dacjuknak (középen) kétszer is gartulálhattak a csapattársak
Pavel Dacjuknak (középen) kétszer is gartulálhattak a csapattársak
Pavel Dacjuknak (középen) kétszer is gartulálhattak a csapattársak
Pavel Dacjuknak (középen) kétszer is gartulálhattak a csapattársak

A harmadik harmadban döntötte el a mérkőzést hazai pályán a Detroit a Dallas ellen. Két játékrész után még a vendégek vezettek 3-2-re, a hajrában azonban háromszor is egyenlő létszámnál találtak be a Red Wings játékosai. A vége 5-3 lett.

Újabb sikerével a főcsoportelső Detroit már 100 pontnál jár, és előnye tíz pont a San Joséval szemben. A Red Wings sorozatban nyolcadik szezonjában éri el a 100 pontos határt, ez ligacsúcs-beállítás.

A Keleti főcsoportban a New Jersey szétlövéssel diadalmaskodott Minnesotában 4-3-ra, és visszakerült a főcsoport élére, mert a Montreal simán kikapott 3-0-ra a nagy rivális Ottawától.

A keleten csak az utolsó előtti helyen álló Atlanta Trashers háromgólos hátrányból fordítva tudott nyerni a Calgaryval szemben. A 6-4-re végződött találkozó hőse a mesterhármast elérő orosz Ilja Kovalcsuk volt.

A nyugati konferencia harmadik helyezettje, a Colorado is magabiztosan győzött hazai jégen. Az Avalanche áldozata az Edmonton Oilers volta, az 5-1-es végeredmény már a második harmadban kialakult.

A rájátszásba kerülésért küzdő Phoenix Coyotes fontos, 2-0-s győzelmet aratott egyik közvetlen riválisa a Vancouver Canucks ellen, de hátránya még mindig 3 pont a nyolcadik helyen álló kanadaiakkal szemben.

A Los Angeles idegenben gázolta le 4-1-re a Nashville-t. A Kings legjobbja a kétgólos Alekszander Frolov volt.

Meglepetésre ugyancsak vendégként tudott győzni a Tampa Bay Lightning a Boston otthonában. A Keleti Konferencia sereghajtója 3-1-re nyert a rájátszást érő helyen álló Bruinsszal szemben.

NHL, ALAPSZAKASZ

154. JÁTÉKNAP
Boston Bruins Tampa Bay Lightning 1–3
Atlanta Thrasers Calgary Flames 6–4
Montreal Canadiens Ottawa Senators 0–3
Detroit Red Wings Dallas Stars 5–3
Nashville Predators Los Angeles Kings 1–4
Minnesota Wild New Jersey Devils 3–4 – h. u.
Colorado Avalanche Edmonton Oilers 5–1
Phoenix Coyotes Vancouver Canucks 2–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik