A bíró sem tudta megállítani a címvédőt

Vágólapra másolva!
2010.01.26. 20:25
null
A spanyolok már az elődöntőben (Fotó: mlsz.hu)
Címkék
Kedden Debrecenben Oroszország és Spanyolország játszotta le az Eb negyeddöntőjének harmadik mérkőzését. A meccsen nem született gól, így ezen a találkozón is a hatméteresek döntöttek. Az idegek harcát a spanyolok nyerték meg, s nem is akárhogyan – Javi Rodríguez lövése után a labda a belülről, a hálótartó vasról pattant ki, s bár már ez a gól továbbjutást jelentett volna, a játékvezetők kapufának vélték, és tovább vezényelték a párbajt, amelyet végül így is a spanyolok nyertek meg.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a csapatok láthatóan remekül felkészültek egymásból, s nem akartak kockáztatni. A spanyoloknak talán valamivel több lehetőségük volt (Borja egy alkalommal a kapufát találta el), de az oroszok is veszélyesen futballoztak. Az iramra és a színvonalra nem lehetett panasz, a nézők remekül szórakoztak, de gól a szünet előtt nem született.

A találkozó második felében is igen kiélezett volt a játék, s bár a spanyolok egyre többet veszélyeztettek, és pontosabban is céloztak, mint az első félidőben, Zujev remekelt, az orosz kapus több bravúrt is bemutatott. A spanyolok már az ellenfél térfelén letámadtak, egyre nyíltabban játszottak, míg az oroszok igyekeztek tartani a labdát, s inkább kontratámadásokra apelláltak. A meccs végének közeledtével egyre jobban nyomultak a spanyolok, akik az utolsó percre a kapusukat is lehozták, de nem sikerült a hálóba találniuk – így a torna harmadik negyeddöntőjén is hatméteresek döntöttek.

A spanyolok kezdtek, Daniel biztosan lőtt a hálóba, ahogyan az őt követő Pula is. Kike és Majevszkij sem hibázott, mint ahogy a harmadik párosból Álvaro sem - Cirilo lövését azonban védte Luis Amado. Jordi Torras a hálóba bombázott, szintúgy Abisev is. Javi Rodríguez lövése után a labda belülről, a hálótartó vasról pattant le a gólvonal elé, de a játékvezetők úgy vélték, hogy a kapufáról jött ki, és érvénytelenítették a találatot – ami már továbbjutást jelentett volna –, s folytatódott a küzdelem. Sajahmetov belőtte büntetőjét, majd Juanra is. Szergejev és Borja ugyancsak értékesítette a büntetőt, s Fulkin és Fernandao sem vétette el a magáét. Tyimoscsenkov lövését azonban hárította Luis Amado, így a négyszeres Eb-győztes Spanyolország jutott az elődöntőbe, amelyet csütörtökön 20 órakor Csehországgal vív Debrecenben.

FUTSAL EB, MAGYARORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
OROSZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 6–7 (0–0, 0–0) – hatméteresekkel
Debrecen, Főnix Csarnok 2045 néző. V: Fritz (francia), Sunjic (horvát)
OROSZORSZÁG: Zujev – Sajahmetov, Pula, Majevszkij, Cirilo. Csere: Garagulja (kapus), Fukin, Tyimoscsenkov, Abisev, Szergejev, Hamagyijev, Hisztopolov. Szövetségi edző: Szergej Szkorovics
SPANYOLORSZÁG: Amado – Fernandao, Alvaro, Rodriguez, Kike. Csere: Juanjo (kapus), Ortiz, Torrás, Juanra, Borja, Lin, Daniel. Szövetségi edző: José Venacio López

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik