Francia Kupa: kölcsönadott kapusa kiejtette a PSG-t!

Vágólapra másolva!
2022.01.31. 23:32
null
A Nice játékosai Marcin Bulka kapust ünneplik (Fotó: AFP)
Gól nélküli döntetlent követően a PSG tizenegyesekkel kikapott a Nice-től hazai pályán, így nem jutott be a legjobb nyolc közé a labdarúgó Francia Kupában. A hétfő késő esti meccs hőse a PSG kikölcsönzött lengyel kapusa, Marcin Bulka volt.

 

Mauricio Pochettino, a PSG vezetőedzője a sérültek (Neymar, Ramos, Wijnaldum), az Afrika-kupán szereplők (Gueye, Diallo, Hakimi) és a válogatottjukhoz hazahívott (Navas, Marquinhos, Di María) labdarúgók távollétében a Donnarumma – Dagba, Kehrer, Kimpembe, Nuno Mendes – Herrera, Danilo Pereira, Verratti – Messi, Icardi, Draxler tizeneggyel kezdett, de hiába az így is minőségi legénység, az első félidőben a kaput eltalálniuk is csak egyszer sikerült. Igaz, a nizzaiak sem jutottak többre.

A 64. percben aztán beállt a nap közben a Real Madriddal ismét hírbe hozott Kylian Mbappé – neki ez volt a 200. mérkőzése a PSG színeiben –, de gólt ő is már csak a tizenegyespárbajban szerzett, merthogy a 0–0-ra végződő kilencven perc után rögvest az következett.

Az első öt rúgó (köztük Messi) nem hibázott, azonban 2–3-nál Leandro Paredes lövését védte Marcin Bulka, a Nice éppen Párizsból kikölcsönzött – és a bajnokságban eddig szóhoz sem jutó – kapusa! Rögvest hárított egyet Donnarumma is, az ötödik sorozattal nem ért véget a párbaj, sőt a hatodikkal sem. A hetedikben viszont Dante találata viszonzatlan maradt – Bulka kivédte Xavi Simons lövését! A TIZENEGYESPÁRBAJ ITT!

A PSG kölcsönadott kapusa lett az amúgy nem túl élvezetes futballt hozó este hőse, továbbjutott a Nice, amely – a hétfőn elkészített sorsolásnak megfelelően – a Marseille ellen folytatja.

FRANCIA KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, hétfői mérkőzés
PSG–Nice 0–0 – 11-esekkel 5–6

Korábban játszották
Vasárnap
Bergerac (IV.)
–Saint-Étienne 1–0
Lens–Monaco 2–4

Szombat
Nancy (II.)–Amiens (II.) 0–2
Toulouse (II.)–FC Versailles (IV.) 0–1
Reims–SC Bastia (II.) 1–1 – 11-esekkel 3–5
Olympique Marseille–Montpellier 1–1 – 11-esekkel 5–4

Péntek
Nantes–Brest 2–0

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Nice–Olympique Marseille
Bergerac–FC Versailles
Nantes–SC Bastia
Monaco–Amiens
A mérkőzéseket február 8-án, 9-én és 10-én játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik