nemzetisport.hu
2014.03.05 19:55 Frissítve: 2015.03.31 03:18

Messi szenvedett, az argentinok nem bírtak a románokkal

A mieinkkel egy Eb-selejtezőcsoportban szereplő Románia Bukarestben 0–0-s döntetlent játszott a vb-re készülő Argentínával felkészülési mérkőzésen.

A vendégek semmi sem sikerült Bukarestben (Fotó: Reuters)

A két válogatott legutóbb 1994-ben, a világbajnokság nyolcaddöntőjében találkozott, akkor a Hagi vezette románok nyertek 3–2-re.

Hatalmas meglepetésre most is a hazaiak kezdtek jobban. A Bukarestben előző nyolc mérkőzésükből csupán egyetlen vereséget szenvedő románok remekül fogták Messit – akinek a gyomra is rendetlenkedett, a meccs előtt is hányt a Barca támadója –, így az argentinok hamar tanácstalanná váltak.

Ki is használták ezt a hazaiak, és az első 20 percben Marica és Tanase fejesével kis híján a vezetést is magukhoz ragadták, Alejandro Sabella együttesét azonban megmentette Romero, aki hatalmasakat nyújtózva mindig ki tudta tornászni a léc alól a labdát.

Messinek nem tetszett a szoros emberfogás (Fotó: Reuters)

Az első igazán nagy argentin lehetőségre a 31. percig kellett várni. Ekkor Higuaín kezelte le remekül a labdát a jobb oldali kapufa mellett, majd azonnal középre gurított, ahol Agüero érkezett. A Manchester City támadója kapásból lőtt, lökete pedig csak centikkel kerülte el Tatarusanu kapuját.

Bár Messi a fordulás után sem igazán találta a helyét a pályán, az argentinok játéka feljavult a második félidőre.

A vendégek legjobbja Gonzalo Higuaín volt, a Napoli csatárának bombáit megfogta a szünetben beálló Pantilimon, így az állás nem változott, a végeredmény 0–0 lett.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MÁRCIUS 5., SZERDA

Románia–Argentína 0–0