Lippi: Győzelmet érdemeltünk volna!

Vágólapra másolva!
2010.06.14. 23:34
null
A döntetlennek a paraguayi szurkolók örültek jobban (Fotó: Reuters)
Marcello Lippi, az olasz válogatott szövetségi kapitánya csalódottan értékelte a Paraguay elleni 1–1-es döntetlent, ugyanis úgy véli, a címvédő megérdemelte volna a három pontot.

A mérkőzésről szóló összefoglaló cikkünket ide kattintva olvashatják el!

„Nagyon sajnáljuk, hogy így alakultak az események, ugyanis győzelmet érdemeltünk volna” – nyilatkozta a mérkőzés lefújása után Marcello Lippi, az olaszok szövetségi kapitánya.

„Paraguay az első kapura tartó próbálkozásából gólt szerzett, ami előfordulhat rögzített szituációból. Erre megfelelően reagáltunk, jó mérkőzést játszottunk, de az ilyen találkozókat meg kell nyernünk, így támadásban fejlődnünk kell” – folytatta értékelését a szakember. Lippi azt is elmondta, Paraguay csak a védekezésre koncentrált, nem alakított ki gólhelyzeteket.

OLASZORSZÁG IDEI MÉRKŐZÉSEI
Március 3.: Kamerun, 0–0
Június 3.: Mexikó, 1–2
Június 5.: Svájc, 1–1
Június 14.: Paraguay, 1–1

Az Olaszországot 2006-ban világbajnoki címig vezető szakembert a hátával bajlódó és a szünetben lecserélt Gianluigi Buffon állapotáról is kérdezték, de egyelőre nem tudott bővebb felvilágosítást adni. „Hogy felépül-e a következő mérkőzésre? Nem tudom, az orvosi stábnak kell megmondania.”

A Juventus kapusa – akinek helyére a Cagliari kapusa, Federico Marchetti állt be – egyébként az első olasz kapuvédő lett, akit valaha világbajnokságon lecseréltek. Buffon a meccs után elmondta, reméli, hogy két nap alatt felépül sérüléséből.

A squadra azzurra nem először botlik meg címvédőként vb-nyitómérkőzésén: sem az 1950-es (2–3, Svédország), sem az 1986-os tornán (1–1, Bulgária) nem tudta megnyerni első találkozóját. Ráadául Lippi legénysége továbbra is vár idei első győzelmére: ezt megelőzően három felkészülési mérkőzést játszott 2010-ben, Svájccal és Kamerunnal döntetlent ért el, Mexikótól pedig vereséget szenvedett.

Az olaszok egyenlítő gólját szerző Daniele De Rossi dühös volt magára a mérkőzés után, ugyanis úgy véli, az ő hibája miatt szerezte meg a vezetést Paraguay.

„Jól játszottunk, kemények voltunk, nagyon kevés teret engedtünk Paraguaynak. Az én hibám volt az ellenfél vezető gólja – értékelte a mérkőzést az AS Roma középpályása. – Az én emberem volt a gólszerző a szabadrúgásnál, nekem kellett volna őriznem.”

De Rossi arról is beszélt, miben kell javulnia a világbajnoki címvédőnek: „Fejlődnünk kell az ellenfél kapuja előtti játékban, és sikerülniük kell a büntetőterületre belőtt utolsó passzoknak is. Ez az, ami egy világbajnokságon számít.”

A paraguayi válogatott szövetségi kapitánya, Gerardo Martino kevésbé volt kritikus, érhetően elégedetten nyilatkozott a címvédő ellen elért döntetlent követően. „Nehéz feladat a címvédő világbajnok ellen kezdeni, de jól játszottunk. A csapat nagyon szervezett volt. A második félidőben visszavontabban játszottunk, így hatékonyabban tudtunk védekezni" – értékelte a mérkőzést Martino.

„Ez volt a világbajnoki szereplésünk első mérkőzése, és sokat vártunk tőle" – tette hozzá az elégedett szakember.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik