Vb 2022: A játékvezető nem nőtt fel a meccs szintjéhez – Messi

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.12.09. 23:32
null
Messi boldog, de keményen kritizálta a játékvezetést (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a katari labdarúgó-világbajnokság második negyeddöntője is tizenegyesekkel dőlt el: a 2–2-re végződő 120+ perc utáni párbajban Argentína 4–3-ra legyőzte Hollandiát, és bejutott a legjobb négy közé, ahol Horvátország lesz az ellenfele. A mérkőzés után Lionel Messi a boldogságról, a szenvedésről és a játékvezetésről is beszélt.

 

„Nagyon örülünk, óriási sikert értünk el – mondta Lionel Messi. – Sokat szenvedtünk, mindenki sokat szenvedett a győzelemért, de hát ez már negyeddöntő volt. Túléljük, ha ez a győzelem ára, akkor ennyit kell szenvedni és kész. Ezen a meccsen megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó játékra. Mindegy, hogy ki a főszereplő, valaki mindig előtérbe lép, és kulcsszerepet vállal. De mindannyian futottunk, küzdöttünk.”

„A hollandok egyenlítő gólja nagyon bosszantó volt. A játékvezetésről nem akarok beszélni, mert akkor eltiltanának. A FIFA-nak át kell gondolnia ezt, ilyen meccsre ilyen bírót nem szabad küldeni. Nem nőtt fel a meccs szintjéhez.”

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk. Kemény csata lesz a horvátok ellen, hiszen remek játékosaik vannak, remek középpályásokkal. Jól ismernek minket, nehéz találkozó vár ránk. Azért a világbajnokságot élvezzük, lépésről lépésre haladunk.”

„Készültünk a gólhátrányos szituációkra – mondta Nathan Aké. Jól küzdöttünk, és visszajöttünk a meccsbe, de sajnos utána nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna. A végén a tizenegyeseknél már ötven-ötven százalék volt az esély.”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

HOLLANDIA–ARGENTÍNA 2–2 (0–1, 2–2, 2–2) – 11-esekkel 3–4
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 235 néző. Vezette: Lahoz (spanyol)
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, Van Dijk, Timber, Aké, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, a szünetben) – Depay (Weghorst, 78.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Montiel, 106.), C. Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di María, 112.), Acuna (Tagliafico, 78.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 66.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 81.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Gólszerző:
Weghorst (83., 90+11.), ill. Molina (35.), Messi (73. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik