nemzetisport.hu 2022.12.08 21:17 Frissítve: 2022.12.09 09:26

Vb 2022: kitilthatják Mexikóból Lionel Messit

Ahogy arról már beszámoltunk, Argentína Mexikó felett aratott 2–0-s győzelme után Lionel Messi az öltözőben odébb rúgott egy mexikói mezt – tette hatalmas port kavart Mexikóban. Ugyan az eset először csak a szurkolókat dühítette fel, viszont mára addig fajult, hogy María Clemente García Moreno politikus indítványozta Messi nemkívánatos személlyé nyilvánítását az országban – írja a SPORTbible.

Messi nemkívánatos személlyé válhat Mexikóban (Fotó: AFP)

 

Az emberek gyorsan felfigyeltek arra a videóra, amelyen az látható, hogy a Paris Saint-Germain szupersztárja cipőlevétel közben „megtapossa” a mexikóiak mezét. Ebben talán még semmi rendkívüli sincs, viszont a legfrissebb hírek szerint komolyabbra fordul az ügy, mint ahogy azt bárki sejtette volna.

A 37 éves mexikói politikus, María Clemente García Moreno ugyanis hivatalos indítványt nyújtott be a mexikói parlamentben, amelyben követeli, hogy tekintsenek Messire nemkívánatos személyként, és ne engedjék be többet az országba.

„A kongresszus képviselői tisztelettel felszólítják a külügyminisztériumot, hogy adjon ki nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy az argentin és spanyol állampolgárságú Lionel Andrés Messi Cuccittini nemkívánatos személy a Mexikói Egyesült Államok területén. A felszólítás oka, hogy az említett személy nyilvánvalóan megvetően és tiszteletlenül bánt Mexikóval a FIFA által megrendezett világbajnokságon, 2022. november 26-án” – olvasható a García által közzétett dokumentumban.

Az indítvány jóváhagyása esetén az argentin csapatkapitány többet nem léphetne be Mexikóba, semmilyen körülmények között sem. Messi ugyan még nem reagált az indítványra, ám az öltözőben történtekkel kapcsolatban már a múlt héten is nyilatkozott: „Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy soha nem voltam senkivel szemben tiszteletlen. Nem gondolom, hogy megbocsátásért kellene könyörögnöm, amikor nem voltam tiszteletlen se Mexikóval, se a mezükkel szemben.

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.