Vb 2022: hihetetlen összeget ajánlottak a Messi által viselt köpenyért

Vágólapra másolva!
2022.12.23. 20:51
null
Egymillió dollárt ajánlottak a köpenyért, melyben Lionel Messi magasba emelte a vb-trófeát (Fotó: Getty Images)
Több millió ember láthatta, amint Lionel Messire egy fekete, átlátszó köpenyt adtak rá, azt követően, hogy Argentína tizenegyesekkel legyőzte Franciaországot a katari vb döntőjében, de még azt megelőzően, hogy a hétszeres aranylabdás magasba emelhette volna a trófeát. Most egy ománi ügyvéd egymillió dollárt adna azért a tradícionális viseletért, a bistért.

A közösségi oldalakon az argentinok ünneplése mellett rengetegen foglalkoztak Lionel Messi a katari emírtől ajándékba kapott köpenyével, de leginkább azt az ománi ügyvédet érdekli, aki kész egymillió dollárt fizetni a ruhadarabért.

„Barátom, Messi, az Ománi Szultánságból szeretnék gratulálni a katari világbajnokság megnyeréséhez. Tamim bin Hamad herceg meglepett téged azzal, hogy a nagyság és a bölcsesség szimbólumába, a bistbe öltöztetett. Egymillió dollárt ajánlok érte” – írta Twitteren Ahmed Saif al-Barwani. A hazájában az Emberi Jogi Bizottság tagjaként dolgozó ománi ügyvéd a The National Newsnak adott interjújájában hangsúlyozta, miért volt fontos, hogy az emír ráadta Messire a fekete selyemköpenyt.

„A világbajnokság a büszkeség pillanata és rávilágított néhány fontos dologra, például arra, hogy a palesztin és arab nép egy és ugyanaz. A bist sok mindent szimbolizál: bölcsességet, bátorságot, tisztességet, nagylelkűséget, hitelességet és ami a legfontosabb, azt az üzenetet közvetíti, kik vagyunk. Ez a pillanat megmutatta a világnak, hogy itt vagyunk, ez a mi kultúránk” – tette hozzá al-Barwani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik