Vb 2022: „Gyerekkori álmom volt” – Kolo Muani a Marokkó elleni góljáról

Vágólapra másolva!
2022.12.16. 11:17
null
Kolo Muani számára álomszerűen alakult a Marokkó elleni elődöntő (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Franciaország 2–0-ra legyőzte Marokkót a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében. A franciák második gólját Randal Kolo Muani szerezte, aki egy perccel a becserélése után talált a kapuba. A mérkőzés után elmondta, hogy már gyerekkora óta erről a pillanatról álmodott.

„Hogy álmodtam-e erről a pillanatról hat hónappal ezelőtt? Természetesen! Sőt, már tíz éve is megálmodtam ezt! Gyerekkori álmom volt.”


RANDAL KOLO MUANI, AVAGY EGY CSEREJÁTÉKOS MEGDICSŐÜLÉSE

• Ez a Deschamps-csere nagyon bejött! A „kékek” győzelmét biztossá tevő Randal Kolo Muani az első olyan francia cserejátékos a vb-k történetében, aki gólt szerzett az egyenes kieséses szakaszban.

• Az Eintracht Frankfurt légiósa vb-történelmi szempontból is különleges gólt lőtt: 44 másodperce volt a pályán, amikor a kapuba talált – nála gyorsabban csak ketten szereztek világbajnoki gólt cserejátékosként. Az Opta kimutatása szerint az uruguayi Richard Moralesnek 16 másodperc kellett, hogy betaláljon Szenegálnak (2002), Ebbe Sandnak 26, hogy bevegye Nigéria kapuját (1998). Vannak olyan kimutatások, amelyek Sandnak könyvelik el a 16 másodperces rekordot, ebben most nem tudunk igazságot tenni – az tűnik biztosnak, hogy Kolo Muani a harmadik helyezett.

• Szerda estig egy mezszámhoz nem fűződött gól a katari világbajnokságon: a 12-eshez. Kolo Muani 12-esben játszott.


VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
BRONZMÉRKŐZÉS
16.00:
Horvátország–Marokkó, al-Rajjan (Halifa Stadion) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

DÖNTŐ
16.00:
Argentína–Franciaország, Loszail (Lusail Iconic Stadion) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik