Vb 2022: ez gyors volt! Megvan a spanyolok új kapitánya – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 13:38
null
Luis de la Fuente az új szövetségi kapitánya Spanyolországnak (Fotó: RFEF)
Nem sokkal azután, hogy kiderült, leváltják Luis Enriquét, a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) bejelentette, hogy a 61 éves Luis de la Fuente veszi át a spanyol válogatott irányítását. 


Az U21-es spanyol válogatott eddigi szövetségi edzője, a 61 éves Luis de la Fuente veszi át Spanyolország irányítását.

A korábbi korosztályos válogatott hátvéd, aki labdarúgó-karrierje jelentős részét az Athletic Bilbaónál töltötte, edzőként is a baszk együttesnél helyezkedett el először, majd irányította rövid ideig a Deportivo Alavést, 2013 óta pedig a spanyol utánpótláscsapatoknál dolgozik.

ELŐZMÉNYEK

A Marokkó elleni kiesés Luis Enrique állásába került: a spanyol szövetség vezetése értékelte az elmúlt évek szereplését, majd úgy határozott, köszöni a szövetségi kapitány munkáját, ám a jövőt már mással képzeli el.

A szakember 2018 szeptemberében ült le először a spanyol kispadra. 2019 márciusában mindössze hat meccs után személyes okok miatt távozott állásából, ám még az év szeptemberében visszatért.

„Az RFEF sok szerencsét kíván Luis Enrique-nek és csapatának a jövőbeni szakmai projektjeikhez. Az edző kivívta a válogatottban dolgozó munkatársai és az egész szövetség szeretetét és csodálatát, amely mindig is az otthona lesz” – közölte a spanyol szövetség.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik