Vb 2022: Életem legjobb estéjének kellett volna lennie – Weghorst

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.12.10. 08:48
null
Weghorst a tizenegyespárbaj izgalmai közepette (Fotó: AFP)
Az argentinok elleni világbajnoki negyeddöntőt drámai körülmények között, 2–2 után tizenegyesekkel 4–3-ra elbukó holland válogatott legjobbja, Wout Weghorst könnyek között értékelte a mérkőzést hazája közmédiájának (NOS).

A mérkőzés 78. percében, 2–0-s argentin vezetésnél beálló Wout Weghorst nem sokkal pályára léptét követően fejessel szépített, majd a 10 perces hosszabbítás utolsó pillanataiban megítélt szabadrúgás után egy szemfüles góllal egyenlített. Mivel a 2x15 perces ráadásban egyik válogatott sem talált be, jöttek a tizenegyesek – itt a Besiktas támadója belőtte a sajátját, ám az oranje 4–3-ra elbukta a párharcot.

„Életem egyik legjobb estéjének kellett volna lennie...” – kesergett a lefújást követően Weghorst. – És nagyon közel voltunk ehhez. De a végén keseregnük kell. Szégyen, hogy így alakult."

A rendes játékidő hosszabbításának végén Hollandia előállt a vb-történelem egyik legrafináltabb góljával: Teun Koopmeiners végzett el szabadrúgást a 16-os előteréből, lövés helyett a háromtagú holland álsorfalban helyezkedő Wout Weghorsthoz passzolt, aki fordulásból a kapu bal oldalába gurította a hosszabbítást jelentő második holland gólt. A támadó elmesélte, a szabadrúgás-variációt ő maga javasolta csapattársainak.

„Ezt a figurát a Wolfsburgnál töltött időszakomban tanultam. Ott jól bevált és most itt is” – árulta el Weghorst.

WEGHORST HASONLÓ GÓLJA A WOLFSBURG JÁTÉKOSAKÉNT

Az interjú érzelmesen zárult.

„Kisfiúként az volt a nagy vágyam, hogy egy világbajnokságon játszhassak. Ez volt életem három legjobb hete labdarúgóként. Álmodoztam a trófea megszerzéséről, és most olyan közel álltunk hozzá. Nagyon nehéz felfogni, hogy most kész, vége, holnap megyünk is haza. Mindenkinek szertefoszlottak a gyermekkori álmai. De ennek ellenére nagyon hálás és büszke vagyok.”

Az argentinok 1998-ban a nyolcaddöntőben Angliát ejtették ki 2–2 után 4–3-ra megnyert tizenegyespárbajban. A dél-amerikaiak akkori második gólja kísértetiesen hasonlít Weghorst egyenlítő találatára. VIDEÓ ITT!

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

HOLLANDIA–ARGENTÍNA 2–2 (0–1, 2–2, 2–2) – 11-esekkel 3–4
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 235 néző. Vezette: Lahoz (spanyol)
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, Van Dijk, Timber, Aké, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, a szünetben) – Depay (Weghorst, 78.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Montiel, 106.), C. Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di María, 112.), Acuna (Tagliafico, 78.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 66.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 81.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Gólszerző:
Weghorst (83., 90+11.), ill. Molina (35.), Messi (73. – 11-esből)
Kiállítva: Dumfries (129.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik